• Haberler
  • Memur
  • Sağlık Bakanlığından Ramazan Bayramı tedbirleri

Sağlık Bakanlığından Ramazan Bayramı tedbirleri

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince kesintisiz ve eksiksiz sağlık hizmeti sunabilmek adına alınacak tedbirleri belirledi. Bu doğrultuda hazırlanan genelge, 81 il sağlık müdürlüğüne gönderildi.

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı süresince kesintisiz ve eksiksiz sağlık hizmeti sunabilmek adına alınacak tedbirleri belirledi. Bu doğrultuda hazırlanan genelge, 81 il sağlık müdürlüğüne gönderildi.

Bakanlık, bayram süresince sağlık hizmetlerinde aksaklıkların önüne geçmek için 24 saat esasına göre çalışmaların yürütülmesini hedefliyor. Genelgede, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde acil durumlar için hızlı bir şekilde hasta ve yaralılara ulaşılması, ilk müdahalenin yerinde yapılması, hastaların durumlarına uygun acil servislere nakledilmesi ve etkili bir tedavi sürecinin sağlanmasının zorunlu olduğu vurgulandı.

Sağlık çalışanlarının fedakarlık ve özveriyle görev yapmalarının önemine dikkat çekilen genelgede, Ramazan Bayramı tatili süresince olası hastalık ve acil durumlar için 112 Acil ambulansları ve hastanelerin acil servislerine başvurularda yoğun iş yükü olabileceği belirtildi.

Bu nedenle, bayram tatili ve idari izinler süresince Bakanlık, üniversiteler ve özel sektöre ait tüm sağlık tesislerinin bu konuda önceden gerekli tedbirleri alması istendi. Acil sağlık hizmetleri ve hasta sevk-nakil işlemlerinin, 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla koordineli bir şekilde yürütülmesi esas olacak.

Acil Sağlık Hizmetleri Çağrı Kayıt ve Operasyon Yönetim Sistemi'nde (AKOS) yer alan verilerin sürekli güncelleneceği ve acil hizmetlerde aksaklığa meydan verilmeyeceği belirtildi. Nöbet hizmetleri 24 saat esasına göre planlanacak ve hastanelerin acil servisleri ile diğer tıbbi birimlerde yeterli insan gücü ve donanımın bulunacağı vurgulandı.

Radyoterapi ve diyaliz gibi özel hizmetlerin de bayram tatili süresince kesintisiz olarak sürdürüleceği, replantasyon, kalp cerrahisi, yanık ve organ nakli gibi özel sağlık hizmetlerine erişimin süratle sağlanacağı belirtildi.

Bakanlığa bağlı evde sağlık hizmet birimlerinin de bayram tatiline denk gelen günlerde hastaların ilaç uygulamaları, pansuman ve diğer tıbbi bakım ve tedavilerini aksatmadan sürdüreceği ve bu kapsamda gerekli nöbetlerin planlanacağı ifade edildi.

Bakmadan Geçme