• Haberler
  • Memur
  • Akran zorbalığına karşı duran öğretmene veli şiddeti

Akran zorbalığına karşı duran öğretmene veli şiddeti

İstanbul Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda görev yapan bir kadın öğretmen, öğrencisinin velisi tarafından darbedildi. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı.

  • 120

İstanbul Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda görev yapan bir kadın öğretmen, öğrencisinin velisi tarafından darbedildi. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı.

Bakan Tekin: İdari ve adli süreçlerin takipçisi olacağız

Olay üzerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklama yaptı.

Tekin, sosyal medya hesabından, "Çocuklarımız için özveriyle çalışan meslektaşlarımıza yönelik şiddet olaylarını kınıyor, Millî Eğitim Bakanlığı olarak öğretmene şiddet hadiselerine yönelik idari ve adli süreçlerin takipçisi olacağımızı değerli meslektaşlarımız ve kamuoyuyla paylaşıyorum.

Bu elim hadiselerin bir daha yaşanmamasını ve maarif ailemizin huzur ve güven içinde çalışmalarını sürdürmelerini diliyorum." paylaşımında bulundu. 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, öğretmene yapılan saldırının takipçisi olacaklarını belirtti. Şekerci, "Öğretmene şiddet reva gören bu sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğiz. Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz." dedi.

Şekerci şunları kaydetti:

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığı ile öğretmene saygının esas olduğu yerden, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden yumruk atacak vandalizme geldik ne yazık ki!

Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu öğretmeni üyemiz N.Ö, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini -ki benzer nedenler yüzünden bir başka okuldan ara dönemde nakil yoluyla geldi- uyarması üzerine öğrencisi "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz!" diyerek öğretmenini tehdit edilmiştir.

Öğretmen arkadaşımız "Evladım! ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyarması üzerine öğrenci babası A.Ç 'ı okula davet eder. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığını öğrendiğimiz A.Ç, okul koridorunda gördüğü bayan öğretmenimize yumruk atarak darp etmiştir.

Öğretmenimiz, aldığı darbe yüzünden yaralanmış ve ambulans ile hastaneye sevk edilmiş ve iş göremezlik raporu verilmiştir.

Öğretmen arkadaşımıza yapılan bu şiddeti lanetliyoruz. Eğitim Bir Sen olarak -üyemiz olsun olmasın- öğretmene yapılan bu saldırının takipçisi olacağımızı ifade ediyor, bugün de yarın da öğretmene şiddeti reva gören sorunlu anlayışla hukuk önünde mücadele edeceğimizi hatırlatmak istiyoruz.

Öğretmenini güvence altına alamayan sistemin artık değişmesini istiyoruz. Nasıl ki şiddete maruz kalan sağlıkçı, şiddete başvuran hastaya sağlık hizmeti vermeme hakkına sahipse biz de eğitim hakkından mahrum etme hakkına sahip olmalıyız.

Bir hususun altını çizelim:
Öğretmene pervasızca şiddet uygulayan bir kişinin tutuksuz yargılanması eğitim camiasını ayrıca rencide edecektir

Devlet, öğretmenini darp eden velinin çocuğuna ücretsiz eğitim sunmak zorunda olmamalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılırken bu konunun da gündeme alınmasını ve öğretmenin güvence altına alınmasını istiyoruz.”

'Öğretmene şiddet insanlığa ihanet'

Eğitim-Bir-Sen'in resmi açıklamasında, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum!" duyarlılığıyla öğretmene saygının esas olduğu vurgulandı. Açıklamada, öğretmenin kadın olmasını bile önemsemeden şiddete başvurulmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

Öğretmenin, akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyarması üzerine öğrencisinin tehditlerine maruz kaldığı belirtildi. Öğretmenin bu tehdide karşılık vermesiyle öğrencisinin babası A.Ç'nin okula davet edildiği, A.Ç'nin okul koridorunda öğretmene yumruk atarak darp ettiği ifade edildi. Öğretmen, aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve iş göremezlik raporu aldı.

Ali Yalçın'ın açıklaması: “Bu zorbalığın hesabını soracağız"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak, öğretmenin mesleğini icra ederken şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Yalçın, öğretmenlerin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yalçın şunları kaydetti:

“Öğretmene yapılan bu zorbalığın hesabını soracağız.

Varlık nedeni genç dimağlara sevgiyi ve iyiliği aşılamak, donanımlı, bilinçli nesil yetiştirmek olan öğretmenlerin mesleğini icra ederken şiddete maruz kalması kadar insanı çileden çıkaran başka bir şey olamaz.

Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda görev yapan bir meslektaşımızın, kendini bilmez bir veli tarafından darp edilmesi eğitim çalışanlarını yine derinden yaralamıştır.

Öğretmenlerimizin şiddete karşı yasal güvence altında olmaları ve şiddetin kökünün kurutulması için acilen caydırıcı önlemlerin alınması kaçınılmazdır.

Meslektaşımıza karşı yapılan bu saldırıyı kınıyor, yalnız olmadığını ve hukuki desteğimizin olacağını bildiriyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Öğretmene karşı yapılan bu zorbalık, yapanın yanına kar kalmayacaktır.”

Bakmadan Geçme