Öğretmeni darbeden veli yakalandı

İstanbul'daki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni N.Ö.'yü darbeden veli yakalandı.

  • 128

İstanbul'daki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni N.Ö.'yü darbeden veli yakalandı.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, öğretmenlere yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti ve adalete teslim edilen veli hakkında gereken işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Olayın, okul koridorunda güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerle tespit edildiği ifade edildi. Söz konusu velinin adalete teslim edilerek soruşturmanın başlatıldığı açıklandı.

"Gereği yapıldı" başlıklı açıklamasında Yerlikaya şunları kaydetti:

"Öğretmen N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darp eden öğrenci velisi A.Ç. yakalanarak adalete teslim edildi"

25 Nisan 2024 Salı günü İstanbul’daki Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda bir velinin öğretmene saldırdığı ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir.

Yapılan soruşturma ve görüntülerin incelemesi sonucunda öğrenci velisi A.Ç’nin. Türkçe öğretmeni N.Ö.’ye okul koridorunda yumruk atarak darp ettiği tespit edilmiştir.

Söz konusu şahıs yakalanarak adalete teslim edilmiştir.

Ömürlerini eğitime adayan, bilgelikleriyle yolumuzu aydınlatan sevgili öğretmenlerimize yapılan saldırılar kabul edilemez❗️

Kıymetli öğretmenimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci gibi yetkililer de öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını kınamıştı. Milli Eğitim Bakanı Tekin, öğretmene yapılan şiddetin takipçisi olacaklarını ve idari adli süreçlerin titizlikle yürütüleceğini vurgulamıştı. Şekerci ise öğretmene yapılan şiddetin hukuk önünde mücadelesini vereceklerini belirmişti.

Öğretmenin, öğrencisinin akran zorbalığına karşı uyardığı, bu uyarı üzerine öğrencinin babasının okula çağrıldığı ve yaşanan tartışmanın ardından öğretmene saldırıldığı bilgisi paylaşılmıştı. 

Bakmadan Geçme