YSK 2 il, 11 ilçe ve 7 beldeyi kapsayan toplam 20 itirazı karara bağladı

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında 8 farklı siyasi partiden gelen, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldeyi kapsayan toplam 20 itirazı değerlendirdi.

  • 118

 Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında 8 farklı siyasi partiden gelen, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldeyi kapsayan toplam 20 itirazı değerlendirdi. YSK'nın saat 14:00'te başlayan toplantısında, tüm itirazlara ilişkin nihai kararlar açıklandı.

Toplantı sonucunda, AK Parti'nin İstanbul'un Bahçelievler ve Şanlıurfa'nın Halfeti ilçelerindeki seçimlerin iptaline yönelik talepleri reddedildi. CHP'nin, Osmaniye'nin Toprakkale ilçesine bağlı Türkmen Beldesi'nde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi yönündeki itirazı da kabul görmedi.

MHP'nin Bingöl'ün Yedisu ve Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Güney, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer ve Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldelerinde seçimlerin iptali talepleri de YSK tarafından reddedildi.

Yeniden Refah Partisi'nin Şanlıurfa'nın Siverek, Samsun'un Bafra, Giresun'un Doğankent, Iğdır'ın Aralık ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerindeki seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri de YSK'nın ret kararıyla sonuçlandı. Aynı partinin Konya'nın Çeltik ilçesi ve Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Deredolu beldesindeki mazbatanın iptali ve ikinci sıradaki adaya verilmesi yönündeki itirazları da reddedildi.

BBP'nin Erzurum'un İspir ilçesi ve Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar Beldesi'ndeki seçimlerin iptali ve yeniden seçim talepleri kabul edilmedi. DEM Parti'nin Şırnak ve Kars illerindeki seçimlerin iptali ve yenilenmesi üzerine yaptığı itirazlar da YSK tarafından reddedildi. İYİ Parti'nin Aksaray'ın Güzelyurt ilçesindeki ve Türkiye İşçi Partisi'nin Tokat'ın Niksar ilçesinin Yazıcık Beldesi'ndeki seçimlerin iptali talepleri de reddedildi.

Bakmadan Geçme