• Haberler
  • Aktüel
  • YRP Türkiye'nin 3. partisi oldu: İki il belediyesini kazanarak sürpriz yaptı

YRP Türkiye'nin 3. partisi oldu: İki il belediyesini kazanarak sürpriz yaptı

Yeniden Refah Partisi (YRP), 31 Mart yerel seçimlerinde dikkat çekici bir performans sergileyerek Türkiye'nin üçüncü partisi oldu.

Yeniden Refah Partisi (YRP), 31 Mart yerel seçimlerinin sürpriz partisi oldu.

YRP dikkat çekici bir performans sergileyerek Türkiye genelinde oy oranını önemli ölçüde artırdı. YRP'nin özellikle Yozgat ve Şanlıurfa gibi illerde belediye başkanlığını kazanarak potansiyelini ortaya koydu.

YRP, 1'i büyükşehir olmak üzere 2 ilde belediye başkanlığını kazandı. Parti ayrıca 43 ilçe ve 24 beldede belediye başkanlığını kazanırken 2 milyon 808 bin187 oy alarak yüzde 6,17 oy oranına erişti.

Parti, Şanlıurfa'yı yaklaşık yüzde 38,96 ile, Yozgat'ı ise yüzde 36,33 oy oranı ile kazandı. 

YRP bu performansı ile üçüncü parti konumuna yükseldi.

YRP'nin belediye başkanlığını kazandığı Şanlıurfa'da Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38,96 oy oranıyla AK Parti'yi geride bırakırken, Yozgat'ta Kazım Arslan yüzde 36,33 oy alarak birinci sırayı elde etti. Bursa'da ise YRP'nin oy oranı yüzde 4,87 olarak kaydedildi.

Merhum başbakanlardan, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın oğlu olan Fatih Erbakan liderliğindeki Yeniden Refah Partisi, seçimlere kendi adayları ve logosuyla katılarak dikkatleri üzerine çekti. Partinin seçim öncesi yapılan anketlerde beklendiği üzere pek çok ilde oyunu artırdığı görüldü. Milli Görüş geleneğinden gelen partinin, AKP'den CHP'ye geçen iller üzerindeki etkisi de dikkat çekiciydi.

Özellikle AK Partinin oy kaybında YRP'nin etkisinin büyük olduğu belirtiliyor. YRP'nin Türkiye genelindeki oy dağılımı, Refah Partisi'nin 90'lı yıllardaki seçim haritasıyla benzerlik gösteriyor.

Erbakan'ın açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından yaptığı açıklamada, partisinin elde ettiği başarılara dikkat çekti. Erbakan, "'Refah yerelden başlar' ilkesiyle belediyelerde milletimize hizmet etme vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu seçimde Şanlıurfa ve Yozgat'ı kazandık ve bu iki büyük şehirin yanı sıra toplamda 43 ilçe ve 24 belde belediyesini de kazanma başarısı gösterdik. Bu sonuçlarla birlikte toplamda 69 belediyeyi partimize katmış olduk. Türkiye genelinde aldığımız oy oranı yüzde 6 olarak gerçekleşti ve bu bizi Türkiye'nin üçüncü büyük partisi konumuna taşıdı.

Erbakan, halkın verdiği desteğin kendilerini oldukça memnun ettiğini ve bu desteğin parti olarak verdikleri özverili çalışmanın bir göstergesi olduğunu belirtti. "Veriler, Türkiye'nin tercihini Milli Görüş'ten yana kullandığını gösteriyor. Bu sonuçlar, Milli Görüş'ün yeniden yükselişinin ve Yeniden Refah Partisi'nin iktidar yürüyüşünün ayak sesleridir." şeklinde konuştu.

Seçim sonuçlarına ilişkin detayları da paylaşan Erbakan, "14 Mayıs seçimlerine göre belediye başkanlığı seçimlerinde yüzde 100'ün, belediye meclis üyeliğinde ise yüzde 150'nin üzerinde oy artışı elde ettik. Bu, halkımızın bizlere olan güvenini ve partimize duyduğu ilgiyi açıkça ortaya koyuyor." dedi.

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin belediyelerdeki hizmet anlayışını da şu sözlerle ifade etti: "Yeniden Refahlı belediyelerde ibadet şuuruyla hizmet eden belediye başkanlarımızı göreceksiniz. 'Refah yerelden başlar' sloganımızla inşallah belediyelerde milletimizi hizmetle buluşturacağız." 

, Erbakan, "2028 seçimlerinde milletimizle birlikte iktidara yürüyeceğiz. Liyakatin, adaletin ve zenginliğin herkese eşit olarak dağıldığı bir Türkiye için çalışmalarımıza devam edeceğiz." mesajı da verdi.

 

Bakmadan Geçme