• Haberler
  • Memur
  • Yöneticilerini yöneten sekreterler ya da asistanlar

Yöneticilerini yöneten sekreterler ya da asistanlar

Moda tabirle sekreterlerin ismi yönetici asistanı oldu. Haliyle yöneticiler de asistan tabirini tuttular ve sevdiler. İşin doğrusu kulağa da hoş geliyor. Ne de olsa her konuda yöneticilerini asist ediyorlar.

Bizim asistanla görüşerek randavu gününü belirleyelim tabirini kullanan yönetici sayısı hiçte az değildir. Hatta asistanlar olmadan kendilerini eksik hisseder hale gelirler. Aklınıza gelen her konuda yönetici asistanları devreye girer ve sorunu çözer hale gelir.

Bu nedenle yönetici asistanlarını/sekreterleri hafife almamak gerekiyor. Bunları geçemediği için yöneticileriyle görüşemeyen memur sayısı hiçte az değildir. Hatta bunların gözüne giripte yükselenlere dahi rastlanır.

Bunlar birlikte çalıştıkları yöneticileri çok iyi analiz ettikleri için onların duruşlarına ve davranışlarına göre şekil alırlar. Adeta suyun içinde bulunduğu kaba göre aldığı şekil gibi. 

Elbette az da olsa bu durumun istisnaları vardır. 

İşinde ciddi ve saygın bir yöneticinin sekreteri kolay kolay yanlış yapamaz ve yöneticisinden habersiz iş takibi yapamaz. Yani yöneticinin ciddiyeti ister istemez sekreterine yansıyacaktır. Bilinmelidir ki uyanık sekreterler yöneticinin yapısına göre yöneticiyi yönetmeye kalkışırlar. Öyle ki uyanık sekreterler yöneticilerini yönetirler ama yöneticiler yönetildiğinin dahi farkına varamayabilirler.

Sabah işyerine gelen bir yönetici kahvaltısını hazır bulur ve bu durum hoşuna giderse hatta sekreteri ile birlikte kahvaltı yapmaya kalkışırsa sıkıntı başlamış demektir. Belki sizlere garip gelebilir ama bu durumun yaygın olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Bir de sekreterine aile sırlarını açıklayan ve kabak gibi açılan bir yönetici ipin ucunu kaçırdı demektir. Çocuklarından tutun da eşi ile yaşadığı sorunları sekreteri ile paylaşan hatta bunlara sorun çözdürme rolü biçenlere rastlanılır.

Bir de işi başka boyutlara taşıyanlar var ki bunları ancak nikah paklar. Ortaya çıkacak rezaleti kapatmanın başka bir çaresi kalmaya bilir. Bu nedenle siz siz olun kırmızı çizgileri aşacak noktaya gelmeyin. Yoksa yönettiklerinizce yönetilir hale gelirsiniz.

Bakmadan Geçme