• Haberler
  • Aktüel
  • Yerlikaya döneminde mafyanın 92 milyarlık mal varlığına el konuldu

Yerlikaya döneminde mafyanın 92 milyarlık mal varlığına el konuldu

Sözcü yazarı deneyimli gazeteci Saygı Öztürk, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın göreve başladığı andan itibaren mafyanın 92 milyarlık mal varlığına el konulduğunu ifade etti. Öztürk yazısında şu ifadeleri kullandı:

Organize suç örgütlerine karşı mücadele verilirken, suç örgütlerinin de Emniyete karşı operasyon yaptıkları anlaşılıyor. Onları etkisiz kılmak, operasyonlarda daha fazla ileriye gitmelerini engellemek istiyorlar.

Son operasyonlar, gizli tanığın iddiaları üzerine bazı emniyet mensuplarının tutuklanmaları, ister istemez bütün görevlileri ve polisi çekingen hale dönüştürür. Operasyon yapan, operasyona uğramaktan çekiniyor. Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasası’nda gizli tanık kullanılması vardı. Ancak, yönetmeliği yayımlanmadığı için işlerlik kazandırılmamıştı. İstanbul’da genelevde “sermaye” olarak çalıştırılan kadınlar borçlandırılıyordu, senet alınıyordu. Kadınlar, korkudan bu durumu ilgili makamlara şikayet edemiyordu. Şikayetçi oldular ama isimlerinin bilinmemesi, zarar görmemeleri için hepsine birer numara verildi. Polis bu süreçte önemli suç kanıtlarına da ulaşmıştı. Kadınlar o günlerde genelev patronlarının zulmünden kurtarılmıştı.

İŞTE TÜRKİYE’NİN ORGANİZE İŞLERİ

Önceki İçişleri Bakanı döneminde de operasyonlar yapılıyordu. Ancak, Ali Yerlikaya’nın gelişiyle birlikte operasyonlarda büyük yol kat edildiği gibi, uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel yüzlerce suç örgütü çökertildi. Eğer üzerlerine gidilmezse bunların tekrar canlanacağı da biliniyor.

Ali Yerlikaya’nın göreve başladığı 1 Haziran 2023’ten, 6 Mayıs 2024 tarihine kadar organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda bu yapıların yaklaşık 92 milyar lirayı bulan para ve mal varlıklarına el konuldu. Operasyonlarda 8 bin 910 kişi gözaltına alındı, bunlardan 3 bin 300’ü tutuklandı. Bin 818’i hakkında adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı.

Organize İşler Tablosunu” inceleyelim.

Yerlikaya döneminde mafyanın 92 milyarlık mal varlığına el konuldu

Bakmadan Geçme