• Haberler
  • Memur
  • Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi

Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi

Kerkez 193 oy oyla yeni Yargıtay Başkanı oldu.

Yargıtay Birinci Başkanlığı için yapılan seçimde, 37'nci turda Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez seçildi. Kerkez 193 oy oyla yeni Yargıtay Başkanı oldu. Kerkez 4 yıl süreyle bu önemli görevi üstlenecek.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle, 25 Mart'tan bu yana Yargıtay Büyük Genel Kurulu seçim maratonuna sahne oldu.

Önceki turlarda yaşanan gelişmelerin ardından, 35. tur seçiminde dikkat çeken bir olay yaşanmış ve Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, adaylıktan çekilmişti. Bu durumun ardından mevcut başkan ve aynı zamanda aday olan Mehmet Akarca'nın da desteğini alacağı öne sürülmüştü. Şentürk dün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerine katılarak 77 oy almıştı.

Dünkü seçimde, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda 36. turda Akarca 111 oy alırken, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 169 oy almıştı.

Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi

Bugün gerçekleştirilen 37. tur seçiminde ise Akarca 103 oy alırken, Kerkez 193 oy aldı. 8 boş oy ile birlikte 20 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla Kerkez Yargıtay Birinci Başkan oldu.

Ömer Kerkez kimdir?

Ömer Kerkez, 1 Temmuz 1966 tarihinde Antakya'da doğdu. Eğitim hayatını Antakya Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve askerlik görevini Trabzon'da tamamladı.

Meslek hayatına Hatay'da hakim/savcı adayı olarak başlayan Kerkez, Elbistan, Kozluk ve Erzin'de Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. Adalet Bakanlığı'nda Tetkik Hakimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi önemli pozisyonlarda görev aldı. Ayrıca, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği de yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

5 Temmuz 2017 tarihinde Yargıtay Üyeliği'ne seçilen Kerkez, Üçüncü Hukuk Dairesi Üyesi olarak görev yaparken, 14 Şubat 2023 tarihinde yapılan seçimle Yargıtay Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanlığı'na getirildi.

Ömer Kerkez, 14 Mayıs 2024 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından Yargıtay Başkanlığı'na seçildi.

Bakmadan Geçme