Üniversitede Gazze pankartına müdahale

Mersin Üniversitesi'nde düzenlenen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni'nde Gazze'ye destek için pankart açan bir grup kadın öğrenciye güvenlik görevlileri müdahale etti.

Pankarta müdahale sırasında bir akademisyenin "Gazze'nin Allah belasını versin" ifadelerini kullandığı iddiası ise sosyal medyada tepki topladı.

Öğrenciler ve güvenlik görevlileri arasında yaşanan arbede kameralara yansıdı.

Daha önce rektör ne demişti?

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “Gazze’deki kardeşlerimiz canlarını kaybediyor, hayatta kalanlar ise temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Tüm dünya kör ve sağır olsa da bizler gönül coğrafyamızın en nadide parçalarından birisi olan Gazze’deki kardeşlerimizin haklı davasının sesi oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler Mersin Üniversitesi olarak; Gazze’de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimizin bizlere verdiği güç ile üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İşlenen bu insanlık suçunun bir an önce bitmesi ve sorumluluk sahibi tüm uluslararası kuruluşların kalıcı barışın sağlanması için ivedi şekilde pozisyon alması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.” dedi.

Mücadelelerini sürdüren Filistin halkının; insanlığın ve Müslümanlığın haysiyetini koruma görevini yerine getirdiğini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, “İsrail zulmü karşısında sadece yüreklerindeki iman gücüyle mücadelelerini sürdüren Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum. İnançlarını ve vatanlarını savunurken hunharca katledilen şehitlerimize Rabbimden rahmet, bu kutlu mücadelede yaralanan gazilerimize ise acil şifalar diliyorum.” 

Bakmadan Geçme