• Haberler
  • Memur
  • Türkiye Kamu-Sen: Martta enflasyon maaş zammını aştı, refah payı şart

Türkiye Kamu-Sen: Martta enflasyon maaş zammını aştı, refah payı şart

Kamu İşveren Heyeti'nin teklifi ve Hakem Kurulu'nun tescili sonucunda kamu görevlilerine yapılan yüzde 15'lik maaş artışı, Mart ayı itibarıyla enflasyon karşısında eridi. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 'Mart ayında enflasyon maaş zammını aştı, refah payı şart oldu' dedi.

2024 yılının Mart ayına ait enflasyon verileri açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları Mart ayında ortalama yüzde 3,16 oranında artış gösterdi. Yılın ilk üç ayında ise enflasyon toplamda yüzde 15,05 seviyesine ulaştı.

Kamu İşveren Heyeti'nin teklifi ve Hakem Kurulu'nun tescili sonucunda kamu görevlilerine yapılan yüzde 15'lik maaş artışı, Mart ayı itibarıyla enflasyon karşısında eridi. Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mart ayında enflasyon maaş zammını aştı, refah payı şart oldu" ifadesini kullandı.

Kahveci, yerel seçimlerin ardından Türkiye'nin gerçek gündeminin ekonomi olduğunu vurgulayarak, "Açıklanan enflasyon rakamları, memur ve emeklilerin maaşlarının eridiğini ortaya koyuyor. Altı ay için verilen zamların üç ay içinde enflasyona yenik düşmesi, önümüzdeki bir sonraki maaş zammı sürecine kadar geçecek üç ayda memur ve emeklilerimizin yaşadığı zorlukların katlanarak artacağını göstermektedir" mesajı verdi.

Yıllık enflasyonun yüzde 68,50 seviyesinde gerçekleştiği Türkiye'de, önümüzdeki dönemde enflasyonun yüzde 80'lere tırmanmasının beklendiği belirtiliyor. Bu durum, yüzde 15 maaş zammının kamu çalışanları için ekonomik bir yıkıma neden olabileceğini gösteriyor.

Kahveci, enflasyonla mücadelenin halkın alım gücünü düşürmeden katma değer yaratan üretime geçilerek sağlanması gerektiğini ifade ederek "Memur ve emeklilerimiz önümüzdeki süreçte daha da artacak olan enflasyondan korunmalı, alım güçleri artırılmalıdır. Bu dakikadan itibaren yetkililerimizin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarması en öncelikli konu olmalıdır" mesajı verdi.

Kahveci, ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması, çalışanlara refah payı verilmesi ve enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme