• Haberler
  • Emekli
  • Türkiye emeklilik sisteminde dünyada sondan dördüncü

Türkiye emeklilik sisteminde dünyada sondan dördüncü

Türkiye, küresel emeklilik raporuna göre dünyada emeklilik sistemi açısından sondan dördüncü sırada yer alıyor. Bu durum CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'nin tepkisini çekti. İlgezdi, Türkiye'deki emeklilerin zor durumunu gündeme getirerek, "Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Mercer CFA Enstitüsü'nün küresel emeklilik raporuna atıfta bulunarak, Türkiye'nin emeklilik sistemi açısından dünyada dördüncü sırada olduğunu açıkladı. İlgezdi, emeklilerin yaşam koşullarının her geçen gün kötüleştiğini belirtti. "Emeklilerimizin yaşam koşulları giderek zorlaşıyor ve açlık sınırının altına düşüyor" şeklinde konuştu.

İlgezdi, yapılan araştırmaya göre Türkiye'nin emeklilik sistemi açısından dünyada sondan dördüncü olduğunu belirtti. "Emeklilik sisteminin zaten kötü durumu her geçen gün daha da kötüleşiyor" ifadelerini kullandı. İlgezdi, DİSK-AR'ın verilerine göre Türkiye'deki emekli aylıklarının Avrupa ülkelerinin çok altında olduğunu vurguladı.

İlgezdi, DİSK Araştırma Merkezi DİSK-AR verilerine dayanarak, Türkiye'de emekli aylıklarının Euro bazında son yıllarda ciddi oranda azaldığını dile getirdi. "Emekli aylıkları sürekli olarak düşüyor ve emeklilerimizin geçim koşulları her geçen gün daha da zorlaşıyor" dedi.

'Emekli çalışmak zorunda'

İlgezdi, Türkiye'de emeklilerin aldığı payın sürekli olarak azaldığını belirtti. AK Parti iktidarı döneminde emeklilerin yaşam koşullarının giderek kötüleştiğini ifade etti. İlgezdi, günümüzde birçok emeklinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda kaldığını söyledi. "Emeklilerimiz çalışmak zorunda kalıyor ve yaşamlarını sürdürebilmek için ek işler yapıyorlar" şeklinde konuştu.

'EMEKLİLER KURBAN KESEMİYOR'

CHP'nin seçim vaadi olarak verilen bin TL'lik emekli ikramiyesinin yetersiz olduğunu belirten İlgezdi, "Emeklilerimiz artık kurban bile kesemiyorlar. Emeklilerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekiyor" dedi.

Bakmadan Geçme