• Haberler
  • Memur
  • Türk Eğitim-Sen: ÖSYM sınav gözetmenlerinin ücretleri yükseltilmeli

Türk Eğitim-Sen: ÖSYM sınav gözetmenlerinin ücretleri yükseltilmeli

YKS tamamlandı. Peki sınav merkezlerinde görev alan kamu görevlilerine ne ücret ödenecek? Bu ücretler yeterli mi? Bu sorulara cevap aranırken Kamu-Sen'den bir açıklama geldi. 

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran'da 3 milyon adayın katılımıyla gerçekleştirildi. Peki sınav merkezlerinde görev alan kamu görevlilerine ne ücret ödenecek? Bu ücretler yeterli mi? Bu sorulara cevap aranırken Kamu-Sen'den bir açıklama geldi. 

Konfederasyona bağlı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ÖSYM’nin gerçekleştirdiği sınavlarda gözetmen ve oturum başkanlarının ücretlerinin düşük olduğunu belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Geylan, yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda gözetmen ve oturum başkanlarının ücretlerini belirleyenlere sesleniyorum:

En ufak bir tadilat/tamirat işlemi için evinize çağırdığınız işçiye verdiğiniz bir saatlik ücretle, çok önemli bir sınavda saatlerce görev verdiğiniz meslektaşlarımıza yaptığınız ödemeleri bir karşılaştırın bakalım!

Vicdani muhasebenizi çok merak ediyorum… Dün ve bugün yapılan #YKS’de görevli bulma sorunu yaşamadık mı? Bu kafayla gidersek, problem içinden çıkılamaz düzeye gelecektir.

El insaf diyoruz!"

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, sınav görevlilerinin aldıkları ücretlerin yetersiz olduğunu ve bu durumun sınavlarda görevli bulma sorununu daha da büyütebileceğini ifade etti. Geylan, vicdani muhasebe yaparak ücretlerin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

KİM NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Salon Başkanı: 1.057 TL

Gözetmen: 1.025 TL

Yedek Gözetmen: 769 TL

Bina Sınav Sorumlusu: 1.922 TL

Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: 1.281 TL

Bina Yöneticisi (Okul Müdürü): 1.217 TL

Bina Yöneticisi Yardımcısı (Müdür Yrd): 1.089 TL

Yardımcı Engelli Gözetmen: 1.281 TL

E-Sınav Uygulama Sorumlusu: 961 TL

E-Sınav Salon Başkanı: 833 TL

E-Sınav Gözetmen: 769 TL

Bakmadan Geçme