Tuncay Özkan'ın kardeşi nerede işe girdi?

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir dönem danışmanı olan ve şu anda CHP İzmir Milletvekili olan Tuncay Özkan'ın kardeşi Yahya Umut Özkan'ın, Mamak Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yapmaya başladığı iddia edildi.

Haberi sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Bahar Feyzan, "CHP Belediyelerinde nepotizm var diye bağıran ortalığı ayağa kaldıran; TUNCAY ÖZKAN’ın erkek kardeşi Yahya Umut Özkan Mamak Belediyesi Kültür Müdürü oldu…" ifadelerini kullandı.

Tuncay Özkan'dan Yanıt

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tuncay Özkan, kardeşinin göreve getirilmesiyle bir ilgisinin olmadığını belirtti. Özkan, "Nepotizm’i iğrenç bulan biriyim. Umut Özkan benden bağımsız olarak Ankara Mamak’da siyaset yapan, yaşayan, CHP gençlik kolları ve çeşitli kademe görevlerinden gelen bir üyemizdir. Benimle konuşsaydı bu görevi reddetmesini isterdim. Ancak uzunca bir zamandır konuşmuyoruz. Bu görevle ilgili bilgim yapılan haberlerle olmuştur. Hiçbir dahlim yoktur. Olamaz," dedi.

Özkan, nepotizme karşı olduğunu vurgulayarak, kardeşinin bu göreve getirilmesiyle ilgili herhangi bir dahli olmadığını ve bu durumu haberlerden öğrendiğini ifade etti. Yahya Umut Özkan'ın bağımsız olarak Mamak'ta siyaset yaptığına ve çeşitli CHP görevlerinde bulunduğuna dikkat çekti.

Bakmadan Geçme