• Haberler
  • Memur
  • TSK personelinin eğitim yaşamına yönelik hangi düzenlemeler yapıldı?

TSK personelinin eğitim yaşamına yönelik hangi düzenlemeler yapıldı?

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda yapılan son değişiklikler, fakülte mezuniyet tarihleri ile teğmen atanma süreçlerindeki netliği sağlamayı ve hukuk sınıfı subayların atanma esnekliğini artırmayı amaçlıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda yapılan önemli düzenlemeler, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanun değişiklikleri kapsamında, "Silahlı Kuvvetler hesabına" ibaresi "Milli Savunma Bakanlığı nam ve hesabına" şeklinde değiştirilerek, fakülte veya yüksekokulları başarıyla bitiren öğrencilerin mezuniyet tarihlerinden teğmen olarak atanma süreçlerindeki belirsizlikler giderildi.

Ayrıca hukuk sınıfı subayların sadece hukuk hizmetleri kadrolarına değil, Milli Savunma Bakanlığının tüm hukuk sınıfı subay ihtiyaçlarına atanabilmesine yönelik düzenlemeler yapıldı. Mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamlamadan ayrılan veya sağlık raporu alan subay ve astsubaylar için tazminat düzenlemesi getirilmiş olup, öğrenim, eğitim ve yetiştirme masrafları iki katı, disiplinsizlik sebebiyle çıkarılanlar için ise dört katı olarak belirlendi.

Yurt dışında öğrenim, staj veya kurs için bulunan subay ve astsubaylar için, bu sürelerin 6 ayı aşması halinde mecburi hizmet sürelerinin iki katı kadar uzatılmasına ilişkin düzenleme getirildi. Ancak pilotların harbe hazırlık amacıyla yaptıkları simülatör eğitimleri bu düzenlemenin dışında bırakıldı.

Bakmadan Geçme