• Haberler
  • İşçi
  • TS-FB maçı nedeniyle hedefteki Bakanlıkta yeni kriz: 17 bin işçinin TİS süreci kilit

TS-FB maçı nedeniyle hedefteki Bakanlıkta yeni kriz: 17 bin işçinin TİS süreci kilit

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında yaşanan olaylı maç başta olmak üzere futbol ile ilgili şimşekleri üzerine çeken Futbol Federasyonu'na müdahale etmemekle suçlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı şimdi Bakanlık işyerlerinde çalışan 17 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme ile gündemde.

Trabzonspor ve Fenerbahçe arasında yaşanan olaylı maç başta olmak üzere futbol ile ilgili şimşekleri üzerine çeken Futbol Federasyonu’na müdahale etmemekle suçlanan  Gençlik ve Spor Bakanlığı şimdi  Bakanlık işyerlerinde çalışan 17 bin işçiyi yakından ilgilendiren toplu sözleşme ile gündemde.

Bakanlık adına “kamu işveren sendikası Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile masaya oturarak imza atmaya hazırım”  açıklamasına rağmen  Tez Koop İş Sendikası sözleşme imzalamaya yanaşmıyor.

Nedeni ise sözleşmenin bir yıl ile sınırlı olması. Bakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı   TÜHİS ve işçi sendikaları Konfederasyonları arasında imzalanan son Kamu Çerçeve protokolde kamu işyerlerinin toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihlerinin eşitlenmesi yönünde karar alınmasını gerekçe gösteriyor. Buna göre 2023-2024 yıllarını kapsayan Kamu Çerçeve Protokolüne göre yapılacak yeni toplu iş sözleşmesinin yürürlük süresinin 01.01.2024-31.12.2024 olması gerekirken  işyerlerinde örgütlü Tez Koop İş Sendikası ise  sözleşmenin üç yılı kapsamasına diretiyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’da geçen hafta yapılması beklenen imza töreni bu nedenle gerçekleşmedi. Bakanlık “ Henüz ortada 2025-2026 yıllarını kapsayan bir Kamu Çerçeve Protokolü bulunmamasına ve anlaşmanın 3 yıllık yapılmasının ne kamuya ne işçiye hiçbir faydasının olmadığını bakanlığın  protokole aykırı davranamayacağı görüşünde…

Osman Aşkın Bak’ı Erdoğan’a şikayet ettiler

TÜRK İŞ yönetiminin, 16 Mart tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyılı’nın Emekçileri İftar Buluşması” Programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ konuyu aktararak Bakan Osman Aşkın Bak’ı şikayet ettikleri öğrenildi.

Öte yandan  toplu sözleşmenin gecikmesi üzerine işçilerde eylem kararı almaya hazırlanıyor. İşçilerin hedefinde ancak Bakanlık yerine  işçi sendikası yönetimi bulunuyor.

Bakmadan Geçme