• Haberler
  • Memur
  • Tokat'ın yeni belediye başkanı efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun evladı oldu

Tokat'ın yeni belediye başkanı efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun evladı oldu

Tokat'ta yerel seçimlerin kazananı belli oldu. Tokat'ın efsane valisi Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP'den aday olarak yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Yazıcıoğlu yüzde 54'ün üzerinde oy alarak Tokat Belediye Başkanı seçildi.

Tokat'ta yerel seçimlerin kazananı belli oldu. Tokat'ın efsane valisi Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP'den aday olarak yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Yazıcıoğlu %54,86  oy alarak Tokat Belediye Başkanı seçildi.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, "Babam Recep Yazıcıoğlu'nun Tokat'ta vilayet binasında hizmet etme şansı bulduğu gibi, şimdi bana da Tokat Belediyesi'nde hizmet etme şansı verildi. Size teşekkür ediyorum" dedi.

Yazıcıoğlu, Tokat'a güzel hizmetlerde bulunacaklarını belirterek, "Tokat'a bir bahar iklimi geldi. Tokat Türkiye'ye örnek olacak. Sizleri çok seviyorum. Tokat'ta tarih yazmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tokat halkı, yeni belediye başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nu büyük bir sevinçle karşıladı. Yazıcıoğlu'nun seçim zaferi, Tokat'ta büyük bir coşkuyla kutlandı.

Seçim sonuçları

Tokat'ta gerçekleşen belediye başkanlığı seçimleri sonuçlandı. Toplam 109.810 seçmenin oy kullandığı seçimlerde, oy sayımı tamamlandı ve sonuçlar belli oldu. İşte seçim sonuçlarına göre, partilerin ve adayların aldığı oy oranları:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, %54,86 oy oranıyla toplamda 46.778 oy alarak birinci oldu. Onu takip eden mevcut belediye başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Eyüp Eroğlu, %30,18 oy oranıyla 25.732 oy alarak ikinci sırada yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Murat Yazıcı %9,36 oy oranıyla 7.980 oy alarak üçüncü sırada, Yenilik ve Reform Partisi'nden (YRP) Muhammed Baki Güzey %1,86 oy oranıyla 1.583 oy alarak dördüncü sırada yer buldu.

Diğer adayların oy oranları ve alınan oy sayıları şu şekilde:

İYİ Parti'den Hakan Karagöllü %1,29 oy oranıyla 1.101 oy, Saadet Partisi'nden Selim Işık %1,08 oy oranıyla 918 oy, DEVA Partisi'nden Sedat Ay %0,43 oy oranıyla 366 oy, Millet Partisi'nden Hasan Aydın %0,33 oy oranıyla 285 oy, Demokratik Eşitlik Partisi'nden (DEM) Gülce Vidinli %0,12 oy oranıyla 104 oy, Büyük Türkiye Partisi'nden (BTP) Fatma Mumcuoğlu %0,11 oy oranıyla 96 oy, Bağımsız aday Sinan Türk %0,10 oy oranıyla 88 oy, TKH'den Gökhan Erbil ve HÜDA PAR'dan Halis Adıgüzel aynı oy oranı olan %0,06 ile sırasıyla 49 ve 47 oy, Anavatan Partisi'nden (ANAP) Mustafa Himmetbeyoğlu %0,05 oy oranıyla 46 oy, Hak ve Adalet Partisi'nden (HKP) Burcu Adeka Kalkan %0,05 oy oranıyla 41 oy, Yenilikçi Türkiye Partisi'nden (YTP) Yaşar Çınar, Halkın Kurtuluş Partisi'nden (HAK-PAR) Nurettin Kızıldağ ve Demokratik Sol Parti'den (DSP) Zafer Galip Özberk aynı oy oranı olan %0,02 ile sırasıyla 17, 15 ve 15 oy aldı.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

29 Eylül 1982 tarihinde Alaca'da dünyaya gelen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın hizmet etmiş unutulmaz isimlerden merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğludur. Genç yaşta edindiği eğitim ve iş hayatıyla dikkat çeken Yazıcıoğlu, Tokat'ın ve Türkiye'nin geleceği için umut vaat eden bir isim olarak ön plana çıkmaktadır.

Eğitim hayatına Tokat Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda başlayan Yazıcıoğlu, ortaokulu Erzincan Cumhuriyet Ortaokulu'nda tamamladıktan sonra lise eğitimine Ankara Mimar Kemal Lisesi'nde devam etmiştir. Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleştiren Yazıcıoğlu, şu anda yüksek lisans eğitimine Ahmet Yesevi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde devam etmektedir.

2006 yılında başladığı ticari hayatında inşaat ve hizmet sektöründe birçok kamu kurumu ve özellikle Tokat belediyeleri için önemli projelere imza atan Yazıcıoğlu, girişimci ruhu ve liderlik vasıflarıyla sektörde kendine önemli bir yer edinmiştir. Ayrıca, Recep Yazıcıoğlu Düşünce, Girişim ve Dayanışma Derneği'nin başkanlığını yapmış ve Mesleki Eğitim Derneği'ni kurarak hizmet sektörünün yeterlilik kazanması ve standartlarının oluşmasında katkı sağlamıştır. Spora olan ilgisi de hiç eksilmeyen Yazıcıoğlu, futbol, yamaç paraşütü ve su kayağı gibi ekstrem spor dallarında da profesyonel olarak ilgilenmiştir.

Aile hayatında da mutlu bir tablo çizen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır. Ailesine olan bağlılığı ve toplumsal sorumluluğuyla da bilinen Yazıcıoğlu, Trabzonspor Basketbol Kulübü'nde basın sözcülüğü görevini sürdürmüş, sporun ve sporcunun her zaman yanında olmuştur.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde MHP'den Tokat Belediye Başkanı seçilmiştir.

 

Türkiye'nin "süper vali"si Recep Yazıcıoğlu kimdir?

Recep Yazıcıoğlu, Türkiye'nin tanınmış valilerinden biri olarak kamuoyunda "Süper Vali" olarak anılan, özgün fikirleri, halka yakınlığı ve yapmış olduğu yenilikçi çalışmalarıyla bilinen bir bürokrattır. Farklı illerde görev yapmış olmasına rağmen her yerde halkla iç içe olması ve halkın sorunlarına duyarlı yaklaşımıyla dikkat çekmiştir.

1948 yılında Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Yılmazlar köyünde dünyaya gelen Yazıcıoğlu, eğitim hayatına doğduğu köyde başlamıştır. Ancak babasının görevi nedeniyle eğitim hayatına Milas ve Aydın'da devam etmiştir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Aydın'da maiyet memuru olarak göreve başlamıştır. Görev süresi boyunca birçok ilçede kaymakamlık yapmış, 1975 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığında asteğmen olarak askerlik görevini tamamlamıştır.

1984 yılında Tokat Valiliği'ne atanan Yazıcıoğlu, 36 yaşında en genç vali olarak göreve başlamıştır. Ardından sırasıyla Aydın, Erzincan ve Denizli valiliklerinde bulunmuştur. Görev yaptığı her şehirde doğa sporları ve turizmin gelişmesine katkı sağlamıştır. Özellikle rafting sporunu tanıtarak bu sporun hem spor olarak hem de turizm açısından önemli bir yere gelmesinde büyük rol oynamıştır. Erzincan Valisi olduğu dönemde bölgesel havayolu şirketi Can Air'in kuruluşuna öncülük etmiş, ayrıca Rusya ve Türk Cumhuriyetlerindeki ticaret fırsatlarını değerlendirerek ihracat yapmıştır.

Yazıcıoğlu'nun felsefesi ve görüşleri, sistem eleştirileri ve bürokrasinin hantallaşmasına yönelik düşünceleriyle bilinmektedir. Yazıcıoğlu, sistemin içerisinde halkın olmadığını, bu yüzden bürokrasinin hantallaştığını ve yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğini vurgulamıştır. Ayrıca, toplumda var olan kamplaşma, kemikleşme ve dogmatik düşünceleri eleştirmiş, devletin ideoloji üretmek yerine hizmet üretmesi gerektiğini savunmuştur.

8 Eylül 2003 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Yazıcıoğlu, Türkiye'de birçok ilde yapılan köprülerden hastanelere, parklardan kültür merkezlerine kadar birçok alanda anısını yaşatmak amacıyla isminin verildiği eserlerle hatırlanmaktadır.

Recep Yazıcıoğlu, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli valilerden biri olarak, halkla iç içe olma, yenilikçi ve vizyoner yaklaşımıyla Türkiye'nin birçok şehrinde iz bırakmış, halkın gönlünde taht kurmuş bir bürokrattır.

Oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Tokat Belediye Başkanı seçilmiştir.

Kardeşi Mustafa Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Bakmadan Geçme