'Tencerede yemek değil dert kaynıyor dert!'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 'Emekli tenceresini kaynatamıyor. Tencerelerde yemek değil, dert kaynıyor dert. Çiftçinin, emeklinin, iş adamının, esnafın sorunlarını çözmek ve atanamayan öğretmenlere gelecek kapılarını açmak için kurduk biz bu partiyi' dedi.

Liderlik koltuğunu 1 Mayıs'ta Meral Akşener'den devralan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun gündemi emekli, esnaf, atanamayan öğretmen ve iş insanlarının sorunları... Dervişoğlu, "Emekli tenceresini kaynatamıyor. Tencerelerde yemek değil, dert kaynıyor dert. Çiftçinin, emeklinin, iş adamının, esnafın sorunlarını çözmek ve atanamayan öğretmenlere gelecek kapılarını açmak için kurduk biz bu partiyi" mesajı verdi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde 1 oy farkla kazandığı ve AK Parti Adayı Ünal Demircioğlu’nun 'kısıtlı seçmenlerin' oy kullandığı gerekçesiyle yaptığı itiraz sonucu İlçe Seçim Kurulu’nun seçimlerin yenilenmesine karar verdiği Aksaray’ın Güzelyurt ilçesini ziyaret etti.

2 Haziran’da yeniden sandık başına gidecek olan ilçede partililere seslenen Dervişoğlu, "Başkanımız bana ‘Bu seçimi geçen sefer 1 oyla kazanmıştık. Şimdi büyük bir oy farkıyla kazanacağız. Çünkü ben Güzelyurt’a sadece inanmıyorum, aynı zamanda güveniyorum’ dedi. Bu güvenin 2 Haziran'da taçlandırılması gerekiyor. Sizin mübarek oylarınızın gasbedilemeyeceğinin, hakkımızın, hukukumuzun çiğnenemeyeceğinin farkında olmanız lazım. Biz milletin iradesinin dışında başka bir güç tanımıyoruz" diye konuştu.

Geçmişteki siyasi liderlerden esinlendiğini belirten Dervişoğlu, "Siyasette emek sarf etmiş bütün siyasi büyüklerime saygıda kusur etmeyen biriyim. Vatandaşın özlediği ve aradığı bir kişi olmaya çalışmamda da onların yaşantılarından, konuşmalarından, sözlerinden ve icraatlarından esinleniyorum. Vatandaş Süleyman Demirel'in samimiyetini, Bülent Ecevit'in nezaketini, Necmettin Erbakan’ın imanını, Turgut Özal'ın çalışkanlığını ve Alparslan Türkeş'in mücadeleciliğini ve imanını arıyor. İYİ Parti'nin yöneticileri olarak bizler, genel başkanı olan bendeniz de bu memlekette taş üstüne taş koymuş bütün siyasi önderlerin ve liderlerin yolunu takip ediyorum. Çünkü o yol, Cumhuriyet’in yoludur ve biliyorum ki, o yol Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur" ifadelerini kullandı.

'Partiyi kurduğumuzda olan sorunlar hala duruyor'

İYİ Parti’nin zorlu bir dönemde kurulduğunu söyleyen Dervişoğlu, "Kurulduğumuz gün mevcut bulunan sorunlar, 7 yıl geçti hala aynı duruyor. Çiftçinin dertleri büyüyerek bir yumağa dönüşmüş. Gençler geleceklerine dair ümitlerini yitirmiş, üniversitelerini bitirmişler, vize kuyruklarında yabancı ülkelerde istikbal arıyor. Emekli tenceresini kaynatamıyor. Tencerelerde yemek değil, dert kaynıyor dert. Çiftçinin, emeklinin, iş adamının, esnafın sorunlarını çözmek ve atanamayan öğretmenlere gelecek kapılarını açmak için kurduk biz bu partiyi. Ama biz partinin sadece kurucularıyız. Partimizin gerçek sahibi sizlersiniz. Biz sadece tabelayı asanlarız. Siz olmadan bu yolculuğu sürdüremeyiz" dedi.

Bakmadan Geçme