• Haberler
  • İşçi
  • Taşeron, kamu işçisi, atanamayan öğretmen ve uzman çavuşların beklentileri TBMM'de

Taşeron, kamu işçisi, atanamayan öğretmen ve uzman çavuşların beklentileri TBMM'de

CHP Milletvekili Sibel Suiçmez, kadro bekleyen taşeron işçiler, emeklilikte adalet arayışında olanlar, kamu işçileri ücret adaleti isteyenler, atanamayan öğretmenler ve uzman çavuşlar gibi çeşitli kesimlerin taleplerinin her geçen gün arttığını söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Türkiye genelinde vatandaşların haklı taleplerinin artarak yükseldiğine dikkat çekti.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Suiçmez, kadro bekleyen taşeron işçiler, emeklilikte adalet arayışında olanlar, kamu işçileri ücret adaleti isteyenler, atanamayan öğretmenler ve uzman çavuşlar gibi çeşitli kesimlerin taleplerinin her geçen gün arttığını dile getirdi.  Ancak iktidarın bu talepleri duymamakta ısrarcı olduğunu belirten Suiçmez, toplumun huzur ve refahının adaletle sağlanabileceğini vurguladı. Suiçmez, halkın, 31 Mart yerel seçimlerinde adaleti sağlayacak düzeni seçeceğine inandığını ifade etti.

Suiçmez şunları kaydetti: 

"Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarımızın haklı taleplerinin sesi yankılanıyor, duyuyor musunuz? Kadro bekleyen taşeron işçilerin sesi kulaklarda çınlıyor. Emeklilikte adalet arayışında olanların sesi gittikçe yükseliyor. Kamu işçileri ücret adaleti istiyor, emekliler zam talep ediyor, atanamayan öğretmenler atama bekliyor, uzman çavuşlar özlük haklarının iyileştirilmesi, staj ve çıraklık mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesi umuduyla her gün bizlere ulaşıyorlar. Ekonomik çalkantılar içinde vatandaşlarımızın talepleri ve beklentileri büyüyor ancak iktidar bu sesleri duymamakta ısrarlı. İktidar üç maymunu oynamaya devam ediyor: Görmüyor, duymuyor, gereğini yapmıyor. Unutmayalım, toplumun huzuru ve refahı adaletle yoğrulmuş bir düzenle mümkündür. Halkımız 31 Mart yerel seçimlerinde bu düzeni sağlayacak olan halkçı belediyecilikten yana tercihini yapacak, Cumhuriyet Halk Partisine oy verecektir."

 

Sibel Suiçmez kimtir?

Sibel Suiçmez, Türkiye'nin 28. dönem Trabzon Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi olarak görev yapmaktadır. 1964 yılında Ankara'da doğan Suiçmez, Ahmet Celal ve Güngör Gönül'ün kızıdır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Brighton Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde kadın-erkek eşitliği konusunda doktora geçişli master programına devam etmiştir.

Suiçmez, avukatlık kariyerine Trabzon'da serbest avukat olarak devam etmiş ve Trabzon Barosu'nda çeşitli görevler üstlenmiştir. 2016 yılında Trabzon Barosu'nun ilk kadın başkanı seçilmiştir. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu 14. Dönem Sözcüsü olarak görev yapmıştır. 2018-2022 dönemlerinde üç kez Trabzon Barosu Başkanlığı'na seçilmiş ve Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer almış ve çeşitli görevler üstlenmiştir. İyi derecede İngilizce bilen Suiçmez evli ve 2 çocuk annesidir.

Bakmadan Geçme