• Haberler
  • Emekli
  • Tarım Bağ-Kur'u konusundaki sorunlar çözüm bekliyor

Tarım Bağ-Kur'u konusundaki sorunlar çözüm bekliyor

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, çiftçilerin emeklilik sürecinde yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti.

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, çiftçilerin emeklilik sürecindeki zorlukları dile getirdi. 

Toktaş, TBMM Genel Kuruluna hitap ederken özellikle tarım Bağ-Kur'u konusundaki sorunların çözümü için çaba harcadıklarını belirtti. Bakanlığın bu konuda olumlu bir adım attığını belirten Toktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Bursa ziyareti sırasında çiftçilere müjde verdiğini aktardı.

Toktaş, Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre, çiftçilerin emeklilik sürecinde ziraat odası kayıtlarının değil, ilçe tarım müdürlüğü kayıtlarının esas alınacağını söyledi. 

Hasan Toktaş şunları kaydetti:

"Bu kürsüde biri araştırma önergesi olmak üzere 2 kere, o dönem bizim İYİ Parti Bursa Yenişehir İlçe Başkanımız olan, bugün itibarıyla da belediye başkan adayımız olan Sayın Ercan Özel’in ısrarlı takibi ve gayretleri neticesinde bu kürsüde başta Yenişehir’de 5 bin civarında olmak üzere, Bursa'da sayıları 10 binin üzerinde olan ve Türkiye genelinde de on binleri bulan tarım BAĞ-KUR’u konusunda mağdur olmuş olan çiftçilerimizin bir problemini bu kürsüde gündeme getirmiş idik. Bu problem neydi? Çiftçilerimizin tarım BAĞ-KUR’undan emekli olabilmeleri için ziraat odası kayıtlarının yönetmelik gereği esas alınması ve bu kayıtların da ziraat odası defterlerinin noter onaylı olması istendiğinde aradaki kargaşadan dolayı vatandaşlarımızın emekliliklerinde ciddi sorun yaşamasına sebep olmuş idi. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Bursa’yı ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan Bey Bursa’da çiftçilerimize bu konuda bir müjde verdi ve ziraat odası kayıtlarının değil ilçe tarım müdürlüğü kayıtlarının esas alınarak bu konunun çözüleceğini beyan etti. Bu yönüyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan Bey’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu konunun dikkate alınmış olmasından dolayı da duymuş olduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum ancak burada şunu da ifade etmek isterim. Bunun bir seçim vaadi değil yani “Mülakatlar kaldırılacak.” Gibi, “3600 ek gösterge yeniden getirilecek.” gibi bir seçim vaadi olarak değil ümit ediyoruz ki bu söz yerine getirilir, Yenişehirli çiftçiler adına da teşekkürlerimizi iletiyor ve sonuna kadar da takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum."
 

 

Bakmadan Geçme