• Haberler
  • Aktüel
  • Şişli'de yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

Şişli'de yangın faciası: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı bir binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren Masquerade Club'da henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı. Binanın kulüp olarak kullanılan katlarına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yangında 26 adet ambulans ve 1 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) timinin görevlendirildiğini duyurdu.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekan olduğunu belirtti. Vali Gül, "Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis, sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, yangınla ilgili yaptığı açıklamada, "İki kat aşağıda olmasından dolayı görünmeyen alanda. Şikayet de yok. Kaçak bir müdahale yapılmış" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

 

Bakmadan Geçme