• Haberler
  • İşçi
  • Sertifikalı bakıcısı olmayan çalışan anneler destekten faydalanabilir mi?

Sertifikalı bakıcısı olmayan çalışan anneler destekten faydalanabilir mi?

Ankara, İstanbul ve İzmir'de 0 – 24 ay arasında çocuğu olan ve bir işverene bağlı olarak hizmet akdiyle çalışan anneler için bakıcı desteği sunulacak. Ancak, bazı koşulların sağlanması gerekiyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 0 – 24 ay arasında çocuğu olan ve bir işverene bağlı olarak hizmet akdiyle çalışan anneler için bakıcı desteği sunulacak. Ancak, bazı koşulların sağlanması gerekiyor.

Hikmet Ordu, eşinin bir aydır evden çalıştığını ve sertifikalı bir yardımcının olmadığını belirtiyor. Eşinin bakıcı desteğinden yararlanıp yararlanamayacağını merak ediyor.

Soruyu cevaplandıran Habertürk'ten Ahmet Kıvanç, su projeden faydalanmak isteyen annelerin en geç kesin kayıt tarihi itibarıyla bir işverene bağlı olarak tam zamanlı veya yarı zamanlı çalışmaları gerektiğini işaret etti.

Kıvanç'ın aktardığına göre, evden çalışan annelerin bu destekten yararlanamayacağına dair bir kısıtlama bulunmamakla birlikte, çalışan annelerin bakıcıda belirli eğitim şartlarını sağlaması gerekiyor.

Çalışan annelerin destekten yararlanabilmesi için çalıştırdığı bakıcının “0 – 36 ay çocuk bakımıyla ilgili İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu veya Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgeye sahip ya da lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması” gerekiyor. Eşiniz hiç bakıcı çalıştırmadığı için bu şartları yerine getiremiyor ve dolayısıyla destekten yararlanamıyor.

Toplam kontenjan 3500 kişiden oluşuyor ve bu desteği almak isteyen annelerin belirli koşulları yerine getirmesi icap ediyor.

Bakmadan Geçme