Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 sözleşmeli, üniversiteler 89 akademik personel alacak

Söz konusu personel alımı ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • 365

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 sözleşmeli personel alacak. İstanbul Aydın Üniversitesi 42 öğretim üyesi istihdam edecek. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 5 sözleşmeli personel alacak. Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi 29 öğretim üyesi, KTO Karatay Üniversitesi ve İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu da öğretim elemanı alacak.

Konuya ilişkin ilanlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası çerçevesinde 142 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar, 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralamasına göre yapılacak olup, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmayacak. Merkez ve taşra teşkilatına yapılacak alımlarda, çeşitli birimlerde görev yapacak personelin pozisyonları, nitelikleri ve kontenjanları belirlendi. Başvuru şartları ve detaylı bilgi için ilgili bakanlığın resmi web sitesi ziyaret edilebilir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, çeşitli fakültelerdeki bölümlerde, özellikle tıp, iletişim, güzel sanatlar, mühendislik ve uygulamalı bilimler alanlarında 42 öğretim üyesi istihdam edecek. Bu kapsamda 7 profesör, 10 doçent ve 25 doktor öğretim üyesi istihdam edecek.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi, üniversite bünyesinde istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre toplam 5 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular, 15 Mart 2024 tarihinden itibaren elektronik olarak e-devlet şifresiyle yapılacak olup son başvuru tarihi 29 Mart 2024 olarak belirlendi. Temizlik görevlisi ve büro personeli pozisyonları için adaylarda belirli nitelikler aranacak.

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve bölümlerde toplamda 29 tam zamanlı öğretim üyesi alacağını duyurdu. Kadroların dağılımı şu şekilde: 5 profesör, 5 doçent, ve 19 doktor öğretim üyesi veya doçent.


Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ayrıca Diş Hekimliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Eczacılık, Yabancı Diller ve Avrupa Meslek Yüksekokulu için  10 araştırma görevlisi, 1 öğretim görevlisi ve 1 öğretim elemanı kadrosu açtı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ne 4 doktor öğretim üyesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'ne 3 doktor öğretim üyesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü'ne ise 3 doktor öğretim üyesi alımı yapacak. Bu pozisyonlar için profesör, doçent veya doktor öğretim üyesi unvanlarına sahip adaylar aranıyor.

İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu, çeşitli akademik birimlerinde istihdam edilmek üzere öğretim elemanı alımı yapacak. İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili Eğitimi, Çeviribilim (İngilizce) bölümlerinden lisans mezunu adaylar aranıyor. Ayrıca Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Eczane Hizmetleri gibi farklı alanlarda da öğretim elemanları alınacak. 

Toros Üniversitesi Rektörlüğü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü / Fizyoterapi Programında görevlendirilmek üzere 1 öğretim görevlisi için alım ilanı verdi.

Öte yandan; İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğü, 11 Mart 2024 tarihli ve 32486 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ilanlarında duyurduğu İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi bünyesinde açılacak olan "Mütercim Tercümanlık (İngilizce)" Bölümü için yapılacak olan profesör, doçent, doktor öğretim üyesi ve araştırma görevlisi kadroları ilanının iptal edildiğini bildirdi.

Bakmadan Geçme