Sahte konkordato ilanıyla 200 milyonluk vurgun

İstanbul'da sahte konkordato ilanıyla 200 milyon liralık bir vurgun gerçekleştiren suç örgütüne operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte konkordato ilanıyla 200 milyon liralık bir vurgun gerçekleştiren suç örgütüne operasyon düzenledi. Suç örgütü lideri MA. ve beraberindeki çete üyeleri, İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alındı.

Polis ekipleri, MA.'nın Türkiye'deki şirketiyle aynı isimde yurt dışında paravan şirketler kurduğunu tespit etti. Şüphelinin bu paravan şirketler üzerinden çok sayıda bankadan kredi çekip piyasadan mal aldığı belirlendi. Yaklaşık 200 milyon TL'lik borç yaptıktan sonra sahte raporlarla konkordato ilan eden suç örgütü lideri, elde ettiği haksız kazancı muvazaalı gayrimenkul devirleri ve sahte muhasebe kayıtlarıyla yurtdışındaki paralel şirketlerine aktardı.

Operasyon kapsamında, şebeke üyesi kişiler adına kiralanan araçlarla dolaşan MA. ile birlikte şebeke üyelerine de operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda 2 ateşli silah, 137 fişek, bin 650 sayfa doküman, 9 dijital materyal ve sahte raporla alınan usulsüz konkordatoya ilişkin belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden bazıları emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, MA. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğer 6 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Bakmadan Geçme