Resmi Gazete'de bugün (23.02.2024)

Resmi Gazete'nin 23 Şubat 2024 tarihli sayısında neler var?

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Cumhurbaşkanı kararlarıyla, işsizlik sigortası fonu gelirlerinin kullanım oranları artırıldı ve İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için yapım yardımı sağlanması kararlaştırıldı. Ayrıca, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında değişiklik yapılması ve ihracat desteklerinde düzenlemeler getirilmesi kararları da alındı. Kamu kurumlarına ücretsiz veya indirimli mal ve hizmet sağlanması ile jandarma ve askerlik hizmetlerine ilişkin süre uzatımı da yine kararlar arasında yer aldı.

ATAMA KARARLARI

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalarla, çeşitli görevlere yeni isimler atandı. Bu atamalar, kurumların etkin yönetimi ve görevlerin adaletli bir şekilde dağıtılması amacıyla yapıldı.

YÖNETMELİKLER

Genel yönetim ve muhasebe alanında yapılan değişiklikler, kamu yönetiminin daha etkin bir şekilde yürütülmesine yönelik olarak hayata geçirildi. Üniversitelerin bazı araştırma merkezlerine ilişkin yönetmeliklerin yürürlükten kaldırılması da bu çerçevede ele alındı.

GENELGE

Karma ekonomik komisyon eşbaşkanlıkları ile ilgili genelgeyle, ekonomik politikaların koordinasyonu ve uygulamaların yönlendirilmesi amaçlandı.

YARGI BÖLÜMÜ

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay tarafından alınan kararlarla, yasal çerçevede önemli yargısal adımlar atıldı ve hukuki süreçlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi sağlandı.

İLÂN BÖLÜMÜ

Yargı ilanları, ihale duyuruları ve çeşitli kamu duyurularıyla, vatandaşların bilgi edinme süreçlerine destek olundu ve kamusal şeffaflık sağlandı. T.C. Merkez Bankası'nın günlük döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin değerleri de ilan edilerek ekonomik piyasaların güncel durumu hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

Bakmadan Geçme