• Haberler
  • Aktüel
  • Prim borcu Olan Bağ-Kur'lunun özel sağlık harcamasını SGK karşılar mı?

Prim borcu Olan Bağ-Kur'lunun özel sağlık harcamasını SGK karşılar mı?

BAĞ-KUR prim borcu olan sigortalılar, 60 günden fazla borçları varsa normalde SGK üzerinden sağlık hizmeti alamazlar. Ancak geçici düzenlemeler sayesinde, prim borcu olanlar da Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ve devlet üniversite hastanelerinden hizmet alabiliyorlar. Özel hastanelerde yapılan tedaviler ve çekilen röntgenler SGK tarafından karşılanmamaktadır. Bu nedenle, özel hastanede çektirilecek HSG röntgeni için SGK ödeme yapmaz. Devlet hastanelerinden hizmet almaya devam edebilirsiniz.

Konuya ilişkin soruyu Habertürk'ten Ahmet Kıvanç yanıtladı.

SGK PRİM BORCU OLAN BAĞ-KUR’LUNUN ÖZEL HASTANEDEKİ TEDAVİSİNİ KARŞILAR MI?

SORU: BAĞ-KUR prim borcum bulunuyor. Devlet hastanesinden 6 lira muayene ücreti verip muayene olabiliyorum. Doktorum benden bir HSG röntgeni istedi. Bu röntgen sadece özel hastanelerde çekiliyor. SGK bu röntgenin parasını karşılar mı? (Yeter A.)

CEVAP Kanuna göre normalde 60 günden fazla prim borcu bulunan BAĞ-KUR’lular ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler SGK üzerinden sağlık hizmeti alamazlar. Bununla birlikte, vatandaşlar mağdur olmasın diye uzun süredir geçici düzenlemelerle prim borcu bulunanların SGK üzerinden sağlık hizmeti almasına izin veriliyor. Ancak, prim borcu bulunanlar sadece Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile devlete ait üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabiliyorlar. Özel hastanelerden aldıkları sağlık hizmeti SGK tarafından karşılanmıyor. Bu nedenle özel hastanede çektireceğiniz röntgen SGK tarafından karşılanmaz.

Bakmadan Geçme