• Haberler
  • Memur
  • Polis 'Savcı istiyor' diye ziynet eşyalarını geri alırken savcı tehdit mi etti?

Polis 'Savcı istiyor' diye ziynet eşyalarını geri alırken savcı tehdit mi etti?

Adana'da depremin yıkıma uğrattığı İhsan Bayram Sitesi’nin C bloğunda 82 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından, enkazdan çıkarılan ziynet eşyalarıyla ilgili skandal yaşandı.

Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, polis memuru E.C., depremzedelere teslim edilen ziynet eşyalarını 'Savcı geri istiyor' diyerek geri aldı. Bu olay üzerine hem polis memuru hem de savcı hakkında hukuki işlem başlatıldı.

Depremde yıkılan İhsan Bayram Sitesi C blokta, enkazdan çıkarılan ziynet eşyaları kayıp yakınlarına teslim edilmişti. Ancak kısa bir süre sonra polis memuru E.C., 'Savcı eşyaları geri istiyor' diyerek bu eşyaları geri aldı. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan kayıp yakınlarının şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcısı M.D., polis hakkında takipsizlik kararı verdi. Ancak savcının kayıp yakınlarını "Çıkın gidin odamdan, işiniz gücünüz yok mu sizin, defolun, bir daha da bu kapıya gelmeyin, paranızı, altınınızı gidin müteahhitten alın, diğer apartman sakini depremzedelere de söyleyin kimse benim odama gelmesin" sözleriyle kovduğu iddia edildi.

Kayıp yakını Avukat Nazan Akça Subaşı’nın savcı hakkındaki başvurusu kabul edildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), savcı hakkında "Görevini kötüye kullanmak, suçu ve suçluyu bildirmemek ve görevini ihmal ederek emri altındaki polis memurunu denetlememek" nedeniyle inceleme başlattı. Polis memuru E.C. için verilen takipsizlik kararı ise kaldırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada polis E.C.'nin ihracına karar verildi.

Avukat Nazan Subaşı, polis memurunun ziynet eşyalarının bir kısmını karakolda tutanakla verdiğini, ancak sonrasında ailelere 'Savcı eşyaları acil olarak geri istiyor' şeklinde mesaj atıp konum istediğini ve akşamları ticari taksi ile gelerek tutanaksız olarak eşyaları geri aldığını belirtti. Polis memurunun soruşturma başlamadan önce istifa ettiğine dikkat çeken Subaşı, savcı hakkında takipsizlik veren savcı için HSK’nin ancak dördüncü başvurusunda inceleme kararı verdiğini söyledi.

Savcının, acılı aileleri kaba bir tavırla odasından kovduğunu belirten Av. Subaşı, savcı ile görüşmesinde kendisinin de "Buraya müşteki girip de şüpheli çıkan çok kişi var, hakkınızda iftiradan dava açarım" sözleriyle tehdit edildiğini ifade etti. Subaşı, bu tehditlerin kendilerini yıldırmayacağını belirterek, "Evet, yaşananlar acımızı daha da artırıyor. Ancak sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Şu an HSK müfettişlerince savcının yaptığı işlemler incelenmektedir. Umarız hak ettiği cezayı alır" dedi.

 

Bakmadan Geçme