• Haberler
  • Memur
  • Öğretmenlere yönelik şiddet olayları çok boyutlu masaya yatırılmalı

Öğretmenlere yönelik şiddet olayları çok boyutlu masaya yatırılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere yönelik şiddet konusunda flaş açıklamalar yaptı. Erdoğan sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükûmet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz.

Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle;

• Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak.

• Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek.

• Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek.

• Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.

Öğretmenlerimiz müsterih olsun."

MEMUR5.COM editörü, öğretmenlere yönelik şiddeti analiz masasına yatırdı.

Geçmiş dönemlerde de tepkisel olarak yapılan kanuni düzenlemelerde birçok sorunun ortaya çıktığı görülmüştür. Aceleyle yapılan birçok düzenlemenin beraberinde farklı sorunların ortaya çıkmasına sebep olduğu görülmüştür. Konu çok boyutlu irdelenmeden aceleyle yapılan her düzenleme sorun çözme yerine başka sorunlara yol açabilmektedir.

Elbette öğretmenlerimize veya kamu çalışanlarına yapılan şiddet olayları mazur gösterilemez ve en sert şekilde cezalandırılmalıdır. Ancak yapılacak düzenlemenin aceleye getirilmemesi için ortaya çıkan sorunların çok boyutlu olarak masaya yatırılması yerinde olacaktır. 

Okullarda veli veya öğrenci şiddeti niçin yaşanıyor? Öğretmenler çok mu sahipsiz bırakıldı? 

Bir öğretmenin okulda bir öğrenci tarafından yapılan saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi sonrasında öğretmenlerin ne kadar sahipsiz bıralıldığı birilerinin akıllarına geldi. Öğretmenler şiddete ilk defa maruz kalmıyorlar. Yıllardır en küçük sorunda adliye koridorlarında dolşatırılan öğretmen sayısı hiçte az değil.

Sonuç olarak konunun çok boyutlu olarak ele alınarak kapsamlı bir düzenleme yapılması daha isabetli olacaktır.

Bakmadan Geçme