• Haberler
  • İşçi
  • Öğretmenler seslerini duyurmak için Bakanlığa yürüdü

Öğretmenler seslerini duyurmak için Bakanlığa yürüdü

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Türkiye’nin dört bir yanından toplanarak Ankara’da buluştu. Özel sektörde çok zor şartlar altında görev yapan öğretmenler seslerinin duyulmasını talep ediyorlar.

Pankartlar ve sloganlar eşliğinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüşe geçen öğretmenler, asgari ücret düzenine ve belirli süreli iş sözleşmesine son verilmesi, taban maaş hakkı, eğitim iş kolu kurulması ve kamusal eğitim için bir eylem düzenledi.

Ellerinde hak talepleri mesajlarını taşıyan pankartlar ile bir araya gelen öğretmenler, özel sektör öğretmen haklarının Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer almasını da talep etti.

Başta taban maaşı olmak üzere verilen tüm sözlerin tutulmasını isteyen öğretmenler “Patronların Bakanı Yusuf Tekin İstifa” sloganları eşliğinde bakanlık binası önüne ulaştı. Öğretmenler, “Öğretmen emeğini ve öğretmenin çalışma hakkını gasp ettiler. Patronların lobisini, çıkarlarını eğitimin genel çıkarlarının üzerinde gördüler. Bugün yüzümüze açıkça yalan söyleyen bakanlığın kapısına dikilme günümüz.” diyerek alandaki eyleme devam etti. 

Bakmadan Geçme