• Haberler
  • Memur
  • Öğretmenler 81 ilde ayakta: Kınama yetmez, şiddet yasası istiyoruz

Öğretmenler 81 ilde ayakta: Kınama yetmez, şiddet yasası istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler 'Kınama Yetmez, Şiddet Yasası İstiyoruz' mesajıyla yarın 11.30'da Türkiye genelinde protesto açıklaması yapacak. 

 İstanbul Eyüpsultan'da bulunan özel bir lisede yabancı uyruklu bir kişi cinayet işledi. Özel Eyüpsultan Final Akademi Anadolu Lisesi'nden Aralık 2023'te atılan Irak asıllı Y.K. aradan geçen 5 ay sonra silahla okula gidip, okul müdürü İbrahim Oktugan'a kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan okul müdürü yaşamını yitirdi.

Memur-Sen konfedasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler "Kınama Yetmez, Şiddet Yasası İstiyoruz" mesajıyla yarın 11.30'da Türkiye genelinde protesto açıklaması yapacak. 

Ankara'daki eylem TBMM önünde, diğer illerdeki eylem ise valilikler önünde gerçekleştirilecek.

Eğitim-Bir-Sen'in yazılı açıklamasında, son dönemde eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olayları kınandı. Sendika bu soruna karşı TBMM'yi ve tüm ilgilileri göreve çağırdı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Eğitim çalışanlarına yönelen ve ölümle sonuçlanan saldırılar, artık tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir. Bu ağır can yakan ve can alan sorunun 3. sayfa haberi ve reyting malzemesi olmaktan çıkması için başta TBMM olmak üzere herkesi göreve çağırıyoruz.

Bu amaçla, perşembe günü 11.30’da Ankara’da TBMM'den, diğer illerde ise valilikler önünden "Kınama Yetmez, Şiddet Yasası İstiyoruz" diye haykıracağız.

Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önlemek, failleri caydırıp cezalandırmak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere kararlılığımızı yineliyor, eylem takvimimizi yeniliyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının güvenliğini sağlamak ve yaşanan bu tür olayları önlemek adına gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.

Kararlılığımızı Yineledik Şiddete Karşı Eylem Takvimimizi Yeniledik

09.05.2024 TBMM Çankaya Kapısı Önü Basın Açıklaması 11.30

10.05.2024 Bir Günlük İş Bırakma Türkiye Geneli Basın Açıklaması

11.00 10-17 05.2024 İmza Kampanyası  

10.00 Hashtag Çalışması* (*) Cuma günü İmza Kampanyası başlangıcı ile başlayacaktır."

Öğretmenler 81 ilde ayakta: Kınama yetmez, şiddet yasası istiyoruz

Türkiye Kamu-Sen konfederasyonuna bağlı Türk Eğitim-Sen sendikası da iş bırakma kararı almıştı.

Yarın sendika üyesi öğretmenler, ilk derse girmeyerek okullarda basın açıklaması yapacak.

Bakmadan Geçme