• Haberler
  • Memur
  • Odyologlar ve odyometri teknikerlerinin sorunlarına çözüm arayışı

Odyologlar ve odyometri teknikerlerinin sorunlarına çözüm arayışı

Sağlık-Sen, sağlık sektöründe önemli bir rol oynayan odyologlar ve odyometri teknikerlerinin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini ele aldığı bir toplantı düzenledi. Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, sağlığın tüm branşlarının önemli olduğu vurgusu yapıldı. Doğan, "Bizim için sağlığın tüm branşları kıymetli, önemli. Tüm meslek gruplarına yönelik farkındalık yaratmayı ve hem maddi hem manevi olarak kazanımlar elde edilmesini amaçlıyoruz" dedi.

Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı'nda görev yapan tüm branşlar için düzenlediği toplantı ve çalıştaylarla çalışanların sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Odyologların ve Odyometri Teknikerlerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı'nda işitme, kulak ve denge sorunlarıyla ilgili farklı görevlerde çalışan profesyonellerin yaşadığı zorluklar ele alındı.

Toplantıya, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Mustafa Irgatoğlu, Ankara 7 Nolu Şube Başkanı Kadir Civelek, Türkiye Odyologlar ve Konuşma Bozuklukları Uzmanları Derneği’ni temsilen Prof. Dr. Didem Türkyılmaz ve Dr. Öğretim Üyesi Belde Çulhaoğlu, Odyoloji Derneği’ni temsilen Uzm. Odyolog Şenol Kayapunar ve çeşitli hastanelerde görev yapan odyologlar ve odyometri teknikerleri katıldı.

Doğan, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bizim için sağlığın tüm branşları kıymetli, önemli. Bu yüzden tüm branşların sorunlarını ortaya koymak, sorunlara çözüm önerileri üretmek istiyoruz. Tüm meslek gruplarına yönelik farkındalık yaratmayı ve hem maddi hem manevi olarak kazanımlar elde edilmesini amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ortaya çıkan sorunlar arasında en dikkat çekici olanı istihdam eksikliği oldu. Odyologların ve odyometri teknikerlerinin aile sağlığı merkezleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde görevlendirilmesi gerekliliği tartışıldı. Ayrıca, işitme kabinlerinin sayısının yetersizliği ve eski olması, yüksek lisans yapmış olanların ücret farkı alamaması gibi sorunlar masaya yatırıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu da, sahadan gelen geri bildirimlerin sağlanan mücadelede rehberlik ettiğini belirterek, "Anlatılan sorunlar ve çözüm önerilerini uzman ekibimizle raporlaştıracağız. Sorunları gündem edecek, çözümü için mücadele edeceğiz. Bu toplantı hem mesleğin niteliğini ortaya koyacak hem de yıllardır konuşulmayan odyolog ve odyometri teknikeri arkadaşlarımızın görünür hale gelmesine vesile olacak" dedi.

Bakmadan Geçme