Memurların emeklilik işlemleriyle ilgili 40 soruya 40 cevap (4)

Kamu çalışanlarının emeklilik süreçlerindeki önemli soruların yanıtlarını sunmaya devam ediyoruz. İşte 'Memurların Emeklilik İşlemleriyle İlgili 40 Soruya 40 Cevap' dosyamızın dördüncü haberi...

  • 95

Kamu çalışanlarının emeklilik süreçlerindeki önemli soruların yanıtlarını sunmaya devam ediyoruz. İşte "Memurların Emeklilik İşlemleriyle İlgili 40 Soruya 40 Cevap" dosyamızın dördüncü haberi...

Emeklilik süreci, birçok kişi için karmaşık ve belirsiz bir süreç olabilir. Bu özel dosyamızda, kamu çalışanlarının emeklilikle ilgili sıkça karşılaştığı soruları yanıtlıyoruz. Dördüncü soru ve cevabıyla devam ediyoruz:

Soru: Eşim, 5 ila 10 yıl arasında hizmeti varken vefat etti. 5510 numaralı kanundan sonra tarafıma bağlanacak aylıkta geçmişe dönük toplu para ödemesi söz konusu olur mu?

Cevap: Eşinizin 5-10 yıllık hizmet süresi, 5510 sayılı Kanun'a göre aylık bağlanması için yeterli kabul edilir. Eşinize yapılan toplu ödemenin ihya edilmesi ve ihya tutarının ödenmesi halinde, ödeme tarihi takip eden aybaşından itibaren Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'na dilekçe ile başvurmanız durumunda tarafınıza aylık bağlanacaktır. Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'nın adresi: Mithat Paşa Cad.No:7, 06437 Sıhhiye/Ankara.

Bu cevap, kamu çalışanlarının emeklilik sürecindeki belirsizliklerine ışık tutmayı amaçlamaktadır. Emeklilikle ilgili diğer sorularınız için takipte kalın.

Bakmadan Geçme