• Haberler
  • Emekli
  • Memura kötü, emekliye güzel haber, asgari ücretliye sürpriz var

Memura kötü, emekliye güzel haber, asgari ücretliye sürpriz var

Memura temmuzda ekstra zam yapılmayacak ancak memur emeklisinin durumu farklı, en düşük memur emeklisi maaşı 17 bin 715 TL'den başlayacak. Asgari ücret zammı ise eylül ayında bekleniyor.

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Türkiye gazetesi yazarı İsa Karakaş, TGRT Haber canlı yayınında memur, emekli ve asgari ücret zammı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Memura Ne Kadar Zam Yapılacak?

Karakaş, 5 aylık enflasyon rakamlarına göre memurlara yüzde 17,57 zam yapılacağını belirtti. Ancak, ekstra bir zam yapılmayacağını ve temmuzda bu oranın en az yüzde 20,4'e çıkmasını beklediğini ifade etti.

Memur Emeklisi İçin Durum Farklı

Memurlara ekstra zam yapılmayacağını ancak memur emeklisinin durumunun farklı olduğunu dile getiren Karakaş, memur emeklilerinin maaşlarının hiç bu kadar düşük kalmadığını vurguladı. Bu durumun iyileştirilebileceğini belirtti.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı Ne Kadar Olacak?

Karakaş, üç senaryo üzerinden en düşük memur emeklisi maaşını değerlendirdi:

1. Seyyanen zam verilmezse sadece enflasyon ve toplu sözleşme zammı yapılırsa en düşük memur emeklisi maaşı 17 bin 715 TL olacak.
2. Hükümet SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile memur emeklisi zammında eşitleme yaparsa en düşük memur emeklisi maaşı 18 bin 535 TL olacak.
3. Memur emeklilerinin seyyanen zamdan kaynaklanan 120 bin TL alacakları var. Eğer seyyanen zam temmuzda memur emeklisine de verilirse en düşük memur emeklisi maaşı 32 bin 835 TL olacak.

Asgari Ücrete Eylülde Düzenleme Bekleniyor

Asgari ücret zammıyla ilgili olarak Karakaş, temmuzda bir güncelleme olmayacağını ancak eylül gibi bir düzenleme beklediklerini belirtti. Karakaş, asgari ücretin açlık sınırının altında kalamayacağını vurguladı.

Bakmadan Geçme