• Haberler
  • Sınav
  • Memur-Sen'den 'YKS soruları sızdırıldı' iddialarına sert tepki: Yalan ve dezenformasyon

Memur-Sen'den 'YKS soruları sızdırıldı' iddialarına sert tepki: Yalan ve dezenformasyon

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hakkında yapılan dezenformasyon ve üretilen yalanlara dikkati çekti. 

 Yalçın, sınav sorularının sızdırıldığı veya parayla satıldığı iddialarının yalan olduğunu vurgulayarak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün (EGM) bu konuda gerekli incelemeleri yapmasını umduğunu belirtti.

Yalçın, basın mensuplarının meslek etiğine uygun davranarak, her duydukları iddiayı doğruluğunu araştırmadan gündeme taşımamaları gerektiğini ifade etti

ÖSYM Başkan Bayram Ali Ersoy'un konuya ilişkin açıklamasını da alıntılayan Ali Yalçın şunları kaydetti:

"ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS); dün yapılan TYT ve bugün yapılan AYT'ye 3 milyon 121 bin adayın girmesiyle tamamlandı. Dün geceden itibaren gerek sosyal medyada gerekse bazı basın mensupları tarafından sınav sorularının sızdırıldığı veya parayla satıldığı gibi bilinçli veya bilinçsizce haberler yapılıp gündem oluşturulmaya çalışıldı.

Bugün AYT'nin tamamlanmasıyla birlikte bu haberlerin *YALAN* olduğu ortaya çıktı. Burada sosyal medyada yapılan sayısız dezenformasyon ile ilgili umarım *EGM* tek tek gerekli incelemeyi yapar ve sorumsuzlar hakkında gereği yapılır. 

Bu tür dezenformasyonlarda önemli olan iki husus bulunmaktadır. 

????Birincisi basın mensuplarının meslek etiği kapsamında her duydukları iddiayı aslı astarını veya kaynağını/doğruluğunu araştırmadan bunu gündem yapmaya çalışmalarıdır. 

????İkincisi ise bu dezenformasyona katkı vererek bir çok mağduriyete sebep olmalarıdır. 

Milyonlarca öğrencinin geleceğini çok yakından ilgilendiren böyle önemli bir sınav öncesinde yapılan dezenformasyonun, hem öğrencilerin hem de ailelerinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine, moral ve motivasyonlarının düşmesine, tedirgin olup şüpheye düşmelerine ve ümitlerinin kaybolmalarına neden olması muhtemeldir.

Dolayısıyla bu tür dezenformasyonlara bilinçli/bilinçsizce destek verilerek çok daha büyük mağduriyetlere neden olunabilmektedir. 

Unutmayalım ki sorumlu davranmak hepimizin görevidir."

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy da konuya ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:

"3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarıyla tamamlanmıştır."

Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştır."

Bakmadan Geçme