Mehmet Şimşek: En kötüsü geride kaldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verileri hakkında yaptığı açıklamalarda, enflasyonla mücadelede önemli bir dönemin geride kaldığını belirtti. Şimşek, "En kötüsü geride kaldı" diyerek, yıllık enflasyonun son 12 ayın birikimli etkileriyle en yüksek seviyeye ulaştığını dile getirdi.

Bakan Şimşek, "Enflasyonla mücadelede geçiş dönemi sona erdi ve dezenflasyon sürecine girdik" ifadelerini kullanarak, haziran ayıyla birlikte kalıcı düşüşlerin başlayacağını vurguladı.

"Yıllık enflasyonun üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerilemesi yüksek ihtimal" diyen Şimşek, piyasanın dezenflasyon öngörüsünün, yıllık enflasyonun 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra ise yüzde 21,3 seviyelerinde olmasını beklediğini ifade etti. 

Önümüzdeki dönemde beklentilerin hedeflere daha da yaklaşacağını belirten Bakan Şimşek, mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verdikleri desteğin artarak devam edeceğini vurguladı. Şimşek "Fiyat istikrarına ulaşmak sabır ve zaman gerektiriyor, ancak hedefimize ulaşmakta kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Bakmadan Geçme