• Haberler
  • Aktüel
  • Mansur Yavaş'tan ilk açıklama: Seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Altınok'tur

Mansur Yavaş'tan ilk açıklama: Seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Altınok'tur

Rakibi Turgut Altınok'a yüzde yaklaşık yüzde 30 fark atarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını ikinci kez kazanan Mansur Yavaş seçim sonrası ilk kez konuştu.

Rakibi Turgut Altınok'a yaklaşık yüzde 30 fark atarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını ikinci kez kazanan Mansur Yavaş seçim sonrası ilk kez konuştu.

"Seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur" diyen Yavaş, Büyükşehir Belediyesi önünde halka hitap etti.

"Çalıyor ama çalışıyor" sözünü kentin damarlarından söküp attıklarını vurgluyan Yavaş şöyle konuştu:

"Başta genel başkanımız Özgür Özel olmak üzere önceki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim tüm seçimlerde bizim asıl kahramanlarımız sizlersiniz. Başkentimizin adil yönetim anlayışı için birçok fedakarlıkta bulunan gönüllerimiz, kadınlara, gençlerimize, emeklilerimize, esnafımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine kısacası Ankara halkının tamamına yürekten teşekkür ediyorum.

Bana güç veren biricik aileme ve çocuklarıma da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bize atılan iftiralara karşı aldığımız her solukta, attığımız her adımda güçlerini yanımızda hissettiğimiz herkese teşekkür ediyorum.

2019 seçimlerinde kazandığımızda kullandığımız cümleleri tekrarlıyorum; karşımızda düşman yok. Hepimiz bu milletin onurlu ferdiyiz. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama artık seçim bitti. Rozetimizi çıkaracağız kimseyi ayırmadan hizmete devam edeceğiz.

Bu kent Ankara bize bundan 100 yıl önce farklı dünya görüşlerine sahip olsalar da Anadolu'nun çeşitli yerlerinde vatan uğrunda bir araya gelip kurtuluş destanı yazanlarının emanetidir. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının emanetidir.

Bu kent bize Türk milletinin tunçtan yüreğini, bükülmez bileğini, vatan sevgisini tüm dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve ülkemizin başkenti olması sebebiyle gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizin emanetidir.

Nasıl pandemide tüm dünyaya hep bunu gösterdiysek, selde, yangında, depremde, ülkemizin bütün dertli anlarında en önde hep birlikte yardıma koştuysak, hiç kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacağız. Bu seçimin kaybedeni, bizden farklı düşünen hemşehrilerimiz asla değildir.

Ankara'nın helal oylarıyla tüm Türkiye'de Mansur Yavaş belediyeciliği tescillenmiştir. Bu seçimin kaybedeni rakibimiz için çalışan hemşerilerimiz de değildir. Onların çaba, emeklerine sonuna kadar saygı duyuyoruz. Onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok'tur.Geçen seçimde de aynı şeyleri yapmışlardı. Hiç dersini almayanlar, tertemiz vatandaşa iftira atanlar, Ankara halkının yüce iradesi karşısında bir kez daha kaybetmişler, kaybetmeye devam edeceklerdir.

Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Ankara'da seçimi beton kaybetti, yeşil kazandı. Ankara'da seçimi şatafat ve haksız servet kaybetti, emek ve alın teri kazandı. Ankara'da seçimi rantçılar kaybetti, sosyal belediyecilik kazandı. Ankara'da seçimi imar baronları kaybetti, 6 milyon Ankaralı kazandı. Ankara'da seçimi eser belediyeciliği adı altında ne olduğu belirsiz beton kulelerine milyarca lira harcayanlar kaybetti. Seçimi işte burada olduğu gibi Türk bayrağı altında buluşan gönüllülerin, yani milletin doğrudan kendisini oluşturduğu ittifak kazandı. Herkes bilmelidir ki, bizim belediyecilik anlayışımız hiç kimseye değil sadece Ankara halkına meftun, Ankara halkına kölelik yapmayı kabullenecek bir belediyecilik anlayışıdır. Bu kenti şeffaf, katılımcı, hesap verebilir anlayışla yöneteceğiz. Sizden aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna vereceğiz.

Ankara'nın sanayisine, tarımına, turizmine, ulaşımına, altyapısına, teknolojisine, eğitimine, kültürüne ve sanatına yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu seçim sonuçları bize olduğu kadar bu ülkede siyaset yapan herkese yol haritası çiziyor. Demek ki kimseyi ayırmadan hizmet ederseniz, halkın size verdiğiniz görevle ilgilenirseniz, halka hesap verirseniz, başa dara düşenin yanına Hızır gibi koşarsanız, az laf çok iş yaparak çalışırsanız işte böyle rekor oyla seçiliyorsunuz. Bu tarihi fark bizleri asla şımartmayacak, tam aksine omuzlarınıza yüklediğiniz büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere düşen herkesin başkanı olmak, herkese tebessümle sarılmaktır."


Tüm partilerin ve adayların AnkaraBüyükşehir Belediye Başkanlığı yarışındaki performansı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Mansur Yavaş %60,44 oy oranıyla 1.999.281 oy alarak birinci sırada yer aldı. Yavaş, rakibi Altınok'a yaklaşık yüzde 30 fark atarak ipi göğüsledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) adayı Turgut Altınok %31,68 oy oranıyla 1.048.076 oy ile ikinci oldu.

Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Suat Kılıç %3,13 oy oranıyla 103.682 oy ile üçüncü oldu.

ZAFER Partisi adayı Hüseyin Bartu Soral %1,51 oy oranıyla 49.954 oy ile dördüncü sırada yer buldu.

 İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım %0,91 oy oranıyla 30.041 oy ile beşinci oldu.

 DEM adayı Gültan Kışanak %0,80 oy oranıyla 26.484 oy ile altıncı sırada yer aldı.

 Saadet Partisi adayı Cafer Güneş %0,45 oy oranıyla 14.803 oy ile yedinci oldu.

Memleket Partisi adayı Zafer Burak Hasar %0,16 oy oranıyla 5.382 oy ile sekizinci, DEVA Partisi adayı Celal Mümtaz Akıncı ve YTP adayı Serkan Ünver %0,15 oy oranıyla sırasıyla 5.041 ve 4.937 oy ile dokuzuncu ve onuncu sıralarda yer aldı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı Ali Ufuk Arikan ve HAK-PAR adayı Fazlı Taşkan %0,12 oy oranıyla 4.033 ve 4.019 oy ile on birinci sırada yer aldı. Anavatan Partisi (ANAP) adayı Tuvana Naz Ketene %0,08 oy oranıyla 2.485 oy ile on ikinci, Vatan Partisi (VP) adayı Utku Reyhan %0,06 oy oranıyla 2.064 oy ile on üçüncü, Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Mehmet Selim Çetin ve Millet Partisi (MİLLET) adayı Salih Koç %0,05 oy oranıyla sırasıyla 1.753 ve 1.708 oy ile on dördüncü ve on beşinci sıralarda yer aldı.

Diğer adaylar ve aldıkları oy oranları ise şöyle sıralandı:

TKH adayı Figen Topal %0,03 oy oranıyla 1.131 oy ile on altıncı, (AB PARTİ) adayı Abdullah Demiryürek %0,03 oy oranıyla 980 oy ile on yedinci, Ocak Partisi adayı Murat Yardımcı %0,02 oy oranıyla 621 oy ile on sekizinci.

Bağımsız adaylar arasında en çok oy alan isimler ise şu şekilde sıralandı: Yunus Murat Güztoklusu %0,01 oy oranıyla 370 oy ile on dokuzuncu, Mustafa Sanğu %0,01 oy oranıyla 333 oy ile yirminci, Korkut Cesur %0,01 oy oranıyla 317 oy ile yirmi birinci, Suat Karaman %0,01 oy oranıyla 249 oy ile yirmi ikinci ve Lokman Cengiz %0,01 oy oranıyla 224 oy ile yirmi üçüncü sırada yer aldı.


Mansur Yavaş Kimdir?

Mansur Yavaş, Türk avukat, siyasetçi ve şu anda görevde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. İşte kariyeri ve yaşamıyla ilgili önemli başlıklar:

- Doğum Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 1955 tarihinde Beypazarı, Ankara'da doğdu. Şu anda 68 yaşındadır.
  
- Eğitim: İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.
  
- Siyasi Kariyer: Yavaş, siyasi kariyerine Milliyetçi Çalışma Partisi'nde başladı ve daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne geçti. 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisine katıldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu fakat seçimi kaybetti. 2018'de CHP'ye geri döndü ve 2019 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye başkanı seçildi.
  
- Aile: Nursen Yavaş ile evlidir ve çiftin 2 çocuğu bulunmaktadır.
  
- Ödüller: Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde birçok ödül aldı. Bunlar arasında "2001 Yılının En İyi Yerel Yöneticisi", "Yılın Belediye Başkanı", "2020 Şeffaflık Ödülü" ve "Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü" bulunmaktadır.
  
- Görev Süresi: 2019 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır.
  
- 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi: 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasının ardından Mansur Yavaş da cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak isimlendirildi.
  
- 2024 Yerel Seçimleri: 2024 yerel seçimlerinde tekrar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu ve oyların %60.35'ini alarak seçimi kazandı.

 

Bakmadan Geçme