• Haberler
  • Aktüel
  • Mansur Yavaş'tan adaylık çıkışı: İktidarın beceriksizliğini seyretmeyeceğiz

Mansur Yavaş'tan adaylık çıkışı: İktidarın beceriksizliğini seyretmeyeceğiz

Düzenlediği basın toplantısında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirirken, yoksullara ve dar gelirlilere yönelik desteklerine dikkati çeken Yavaş, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına dair önemli açıklamalar yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yavaş, iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirerek, ABB'nin iktidara kıyasla daha fazla destek sağladığını ifade etti. Yavaş, yoksulluk ve açlıkla mücadeleye dikkat çekerek, "İktidar bu çocuklara destek olamıyorsa, CHP'li belediyeler bunu yapar," dedi.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkan başlıca ifadelerin ana başlıkları…

Yoksulluk ve Açlıkla Mücadele: Yavaş, bir çocuğun hastaneye götürülmemesiyle ilgili çığlığın tüm Türkiye'den duyulduğunu belirterek, "Bu ülkenin asıl gündemi açlık ve yoksulluk," dedi. Yavaş, ABB olarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Emeklilere Yardımlar: Yavaş, 65 bin emekliye 875 bin TL destek sağladıklarını ve düzenli olarak ekmek temin ettiklerini açıkladı. Yardımların şeffaf bir şekilde web sitesinde paylaşıldığını belirtti.

İktidar Eleştirisi: Yavaş, iktidarın yetersiz desteğini eleştirerek, "İktidarın bu beceriksizliğini seyretmeyeceğiz. İnsanların evlerinde açlıktan ölmesini, soğuktan donmasını seyretmeyeceğiz," diyerek ABB'nin daha fazla destek verdiğini söyledi.

Yargı Eleştirisi: Yavaş, son dönemde yargının iktidarın "sopası" gibi hareket ettiğini belirtti ve medyada yapılan tartışmalara dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Adaylığı Açıklaması: Yavaş, 5 yıl boyunca cumhurbaşkanlığı konusunda adaylık tartışmalarının yapıldığını belirterek, "Adaylık konusunu bilerek tartıştırdıklarını düşünüyorum. Eğer iktidarı değiştirmek istiyorsanız, ilk yapılacak şey yoksullara sahip çıkmaktır," dedi.

Yavaş, ayrıca desteklerini iktidarın baskılarına rağmen sağladıklarını ve dar gelirlilerin yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme

Memur 5 - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0546 560 34 80
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!