• Haberler
  • Aktüel
  • Mahkeme dosyasında yer alan ifadeler gizli tanığa nasıl ulaştı?

Mahkeme dosyasında yer alan ifadeler gizli tanığa nasıl ulaştı?

t24.com.tr yazarı Tolga Şardan köşe yazısında Ayhan Bora Kaplan dosyasında yer alan ifadelerin gizli tanık Serdar Sertçelik'e nasıl ulaştırıldığını analiz etti. Şardan şu ifadeleri kullandı:

Polis müdürlerinin tutuklandığı bilgisinin kamuoyuna düşmesinin hemen ardından bir başka gelişme daha yaşandı.

Gizli tanık Serdar Sertçelik, hakkında adli soruşturma yapılan ve savcılıktan serbest bırakılan Eski Ankara Emniyeti Organie Suçlarla Mücadele Kerem Öner'in ifadesinin bir örneğini kişisel sosyal medya hesabından yayımladı.

Bu işi biz gazeteciler yapsa anında adli soruşturma başlatılırken, ilgili makamların halen sessiz kalması dikkat çekici.

Öner'in ifadesini yayımlayan gizli tanık Sertçelik'in belgeyi nasıl elde ettiği merak konusu.

İfade metninin bir örneği savcılıkta, bir örneği mahkemede, bir örneği de Öner'in avukatında var. Sorgusu yapılan Jandarma'da bile yok!

O halde ifade Sertçelik ifadeyi nasıl buldu?

Savcılığın gizli olması gereken hazırlık soruşturmasında yer alan ve aynı zamanda kritik bilgileri içeren belge, kriminal bir kişiye hangi koşulda ulaştı?

Gazetecilerin yapması halinde işin peşine düşen savcılığın, benzer hassasiyeti Öner'in ifadesinin Sertçelik'e ulaştırılması konusunda gösterip göstermeyeceğine zaman içinde tanık olacağız hep birlikte.

Bakmadan Geçme