KYK yurtlarında 15 günde 6 ölüm

Son 15 günde KYK yurtlarında meydana gelen 6 ölüm, öğrenci yaşamını yitirmenin üzücü bir gerçek olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Aydın’da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda Zeren Ertaş'ın asansör kazasında hayatını kaybetmesi, KYK yurtlarındaki sorunları tekrar gündeme taşıdı. Yemeklerden güvenliğe kadar pek çok alanda sorun yaşandığı bildirilen yurtlarda, son 15 günde 6 öğrencinin hayatını kaybettiği belirtildi.

31 Mayıs'ta Zonguldak'ta bir öğrencinin tuvalette yaşamını yitirdi. Epilepsi hastası olduğu belirtilen öğrencinin kalp krizi sonucu öldüğü tahmin ediliyor.

28 Mayıs'ta Antalya'da C.D. adlı öğrencinin yurt arkadaşlarına kalbinin hızla attığını belirtmesinin ardından duş alıp uyuması ve ertesi sabah uyandırılamaması üzerine yapılan kontrollerde genç kızın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

20 Mayıs'ta KYK'ye bağlı bir yurtta yaşanan bir diğer olayda ise İrem Er adlı öğrencinin arkadaşlarına başının ağrıdığını belirtmesinin ardından aldığı ağrı kesici sonrasında uyuyakaldığı ve bir daha uyanamadığı bildirildi.

28 Mayıs'ta Bayburt'ta, 23 yaşındaki M. Demir'in yurt binasının 8. katından atlayarak intihar etmesi, KYK yurtlarında psikolojik sorunların da dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

20 Mayıs'ta Van'da, bir öğrencinin yine yurt binasından atladığı iddia edilirken, 15 Mayıs'ta ise Kırıkkale Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin benzer bir şekilde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bakmadan Geçme