• Haberler
  • Memur
  • Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu: Resmi tatil ne zaman başlıyor?

Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu: Resmi tatil ne zaman başlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrasındaki iki günün de idari izin kapsamına alındığını açıkladı. Böylelikle kamu çalışanları için resmi tatil 9 güne çıktı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı sonrasındaki iki günün de idari izin kapsamına alındığını açıkladı. Böylelikle kamu çalışanları için resmi tatil 9 güne çıktı.

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Kamu çalışanlarımız için 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı sonrasındaki iki günlük süreyi de idari izin kapsamına aldık. Böylelikle, Perşembe ve Cuma günlerini de tatil ederek 9 günlük bir tatil süresi sağladık." dedi.

Tatil Tarihleri: 15-23 Haziran

Bu düzenlemeyle, kamu çalışanları 15 Haziran Cumartesi'den 23 Haziran Pazar'a kadar izinli olacak. 

Kurban Bayramı dolayısıyla16 Haziran Pazar, 17 Haziran Pazartesi, 18 Haziran Salı ve 19 Haziran Çarşamba resmi tatil olacak. Ardından 20 Haziran Perşembe ve 21 Haziran Cuma günleri de idari izin kapsamına alındı. Böylelikle Kurban Bayramı tatili toplamda 9 gün olarak belirlendi.

Resmi tatil ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı tarafından ilgili kurumlara gönderilen yazıda şunlar kaydedildi:

 "Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak, hizmetlerin aksatılmaması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." 

Bakmadan Geçme