Kokain bulunan adli emanete 'içici memur'

Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı patlak verdi. Adli emanette bulunan uyuşturucuların kaybolduğu iddiası tartışma konusu oldu.

Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı patlak verdi! Adli emanette bulunan uyuşturucuların kaybolduğu iddiası ortalığı karıştırdı. 

Tutuklanan zabıt katibi Gençay Hacı A'nın avukatı Ayşen Alkan, müvekkilinin 'içici memur' olarak tanındığını ve bu durumun adliyedeki herkes tarafından bilindiğini iddia etti. Alkan, bu durumun büyük bir usulsüzlüğe işaret ettiğini belirtti. Alkan şöyle konuştu:

"Adliyede herkes müvekkilimin içici olduğunu biliyormuş. İçici bir memurun emanete verilmesi, emanetteki sorumluların o memurun içici olduğunu bilmesine rağmen, orada görevinin devam ettirilmesi belli usulsüzlüklerin üstünün kapatılmaya çalışıldığının göstergesi' dedi. Adli emanet çalışanları Özlem Özabay ile Sedef Sayan'ın da tutuklu bulunduğu soruşturmada ifade veren Ayşe Ç., 'Gençay Hacı Aytan'ın uyuşturucu madde kullandığını biliyordum. Şahsın esrar içtiğine defalarca şahit oldum."

Adli emanet çalışanları Özlem Ö. ve Sedef S. de tutuklu bulunuyor. Soruşturma kapsamında ifade veren bir şahıs, Gençay Hacı A'nın'ın uyuşturucu madde kullandığını ve bu durumu defalarca gözlemlediğini ifade etti.

Geçen yılın nisan ayında Kepez ilçesinde yapılan bir operasyon sonucunda evlerinde uyuşturucu madde bulunan Berkay K. ve Antalya Adliyesi'nde görevli zabıt katibi Gençay Hacı A. gözaltına alındı. Kılınç'ın üzerinde 117 gram kokain, Aytan'ın evinde ise 10 gram esrar ile hassas bir terazi bulundu. Kılınç, ifadesinde uyuşturucuyu Aytan'dan aldığını itiraf etti.

Gençay Hacı A. ve Berkay K. tutuklanırken, soruşturma kapsamında adı geçen Koray Güneş de tutuklandı. 

 

Bakmadan Geçme