Kiracıya 55 günde jet tahliye

Ankara'da, ev sahibi 55 gün içinde kiracısını tahliye etti. Mahkeme, kiracının ödediği kira bedelinin yasal sınırın altında olması ve ev sahibinin ihtiyacını göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.

Çankaya ilçesi  Dikmen Mahallesi'nde uzun süredir kiracı olarak oturan U.T.'nin ev sahibi F.N., kendisinin oturacağı gerekçesiyle kiracısından evi boşaltmasını talep etti. Ancak 1800 TL'ye oturduğu evden çıkmayacağını belirten U.T., bu talebi reddetti. Bunun üzerine ev sahibi, tahliye davası açtı.

Ankara 5'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 1 Mart'ta açılan dava, sadece 55 gün sonra 25 Nisan'da görülen ilk duruşmada sonuçlandı. Mahkeme, kiracının ödediği aylık 1800 lira kira bedelinin, TÜİK verilerine dayanarak belirlenen 28 bin 250 TL'lik istinaf sınırının altında olması ve ev sahibinin ihtiyacı olduğu gerekçesiyle tahliye kararı verdi. Bu karar üst mahkemeye de kapalı olarak kesinleşti.

Ev sahibinin avukatı Senem Yılmazel, tahliye davalarının normalde yaklaşık 2 yıl sürdüğünü belirtti. Ancak bu davanın ihtiyaç nedeniyle açıldığını ve mahkemenin ihtiyacın gerçek ve samimi olduğunu tespit ettiğini ifade etti. Bu nedenle ilk celsede tahliye kararı çıktığını ve bu kararın kesin olduğunu vurguladı.

Yılmazel ayrıca yıllık kira bedelinin istinaf sınırının altında kalması durumunda kararın kesinleştiğine dikkat çekti ve bu kararın tahliye davalarına emsal olabileceğini belirtti.

Bakmadan Geçme