• Haberler
  • Memur
  • KİK Başkanı üçüncü dönemle rekora koşuyor

KİK Başkanı üçüncü dönemle rekora koşuyor

Kamu İhale Kurulu Başkanı Hamdi Güleç tekrar Başkan olarak atanarak bir rekora doğru koşuyor. Son atamayla birlikte toplamda 16 yıldır Kurul'da üye ve Başkan olarak çalışmış olacak. Bu kadar kritik bir görevde kazasız belasız üç dönem Başkan olarak çalışmak ciddi bir başarıdır. Kurulda en kıdemli üyenin 4 yıllık olduğu düşünüldüğünde başarılı dememiz kaçınılmaz olacaktır. Kendisinden başka bütün üyelerin değişmiş olması da görevde kalacak üyelerin belirlenmesinde etkili olduğunu göstermektedir.

Güleç,16.04.2012 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile Kamu İhale Kurulu Üyeliğine, 18.04.2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile de Kamu İhale Kurulu Başkanlığına atanmıştı. 

Güleç, 2016 yılından itibaren Kamu İhale Kurumu Başkanı olarak görev yapmakta iken, 26 Nisan 2020 tarihli ve 2020/174 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamu İhale Kurulu Başkanlığı'na yeniden atanmıştı.

Güleç, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden Başkan olarak atandı ve üçüncü dönemini de Başkan olarak tamamlayacak.

Bu Karar sonrasında yeni görev süresinin dört yıl olduğu düşünüldüğünde dördüncü dönemi ile birlikte 16 yılını Kurumda tamamlamış olacak ve bu sürenin üç dönemini ise Başkan olarak tamamlanmış olacak.  Muhtemelen bu tempoyla Başkanın bir dönem daha görev yapacağını ve rekorunu yenileyeceğini tahmin etmek zor olmayacaktır.  

 

Bakmadan Geçme