Kashkari: Fed faiz indiriminde aceleci olmasın

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Fed üyelerinin faiz oranlarını düşürmeye karar vermeden önce enflasyonun yavaşlayıp yavaşlamadığını izlemekte acele etmemeleri gerektiğini belirtti.

Kashkari, CNBC'ye verdiği röportajda ekonominin son derece dirençli olduğunu ve özellikle hizmet sektöründe işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini vurguladı. Gelecekteki politika kararlarının titizlikle değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kashkari, "Fed'in bekleyip görmesi iyi olur" dedi.

Kashkari, birçok kişinin geçen yılın sonuna doğru bir resesyona girileceğini düşündüğünü ancak bunun gerçekleşmediğini belirtti. Aksine, ABD ekonomisinin güçlü bir büyüme yaşadığını ve tüketicilerin son derece dirençli olduğunu söyledi. Bu nedenle Kashkari, faiz indirimi gibi politika adımlarına acele etmenin gerekli olmadığını savundu.

Enflasyonun yatay bir seyir izlediğini ve bu durumun gelecekteki enflasyon trendini belirlemede belirsizlik yarattığını belirten Kashkari, "Henüz enflasyonun seyrini kesin olarak tahmin etmek için erken" dedi. Kashkari, "Hepimiz enflasyonu yüzde 2'lik hedefimize geri döndürmeye kararlıyız ancak bu noktada dikkatli olmalıyız" diye ekledi.

Bakmadan Geçme