• Haberler
  • Memur
  • Kaş'ta tuvalet kriziyle gündeme gelen başsavcı, savcı olarak atandı

Kaş'ta tuvalet kriziyle gündeme gelen başsavcı, savcı olarak atandı

Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında Afyonkarahisar'a savcı olarak atandı.

Antalya'nın Kaş ilçe adliyesinde, avukat Hakan Tüzen ile yaşadığı tuvalet tartışmasıyla gündeme gelen Kaş Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, 2024 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi kapsamında Afyonkarahisar'a savcı olarak atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayımlanan kararname ile birlikte, toplam 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.  Feyzoğlu da Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alınarak yeni görev düz savcı olarak Afyonkarahisar'a atandı.

Kaş Adliyesi'nde yaşanan olayda, avukat Hakan Tüzen'in başsavcı Feyzoğlu tarafından tuvaletten zorla çıkarıldığı iddiaları büyük yankı uyandırmıştı. Bu olayın ardından, adliye tuvaletinin kilidi değiştirilmiş ve avukatların girişi geçici olarak yasaklanmıştı. Ancak daha sonra yapılan müzakereler sonucunda tuvalet krizi çözülmüş ve avukatların kullanımına yeniden açılmıştı.

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez'in Adalet Bakanlığı nezdindeki görüşmelerin olumsuz sonuçlandığına dair açıklamalarının ardından, tuvaletin tekrar avukatların kullanımına açılmasıyla ilgili olumlu gelişmeler yaşanmıştı.

Suç duyurularında bulunan Antalya Barosu, başsavcı Gökhan Feyzoğlu ve koruma polisi Samet Kurt hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından soruşturma başlatılmasını talep etmişti. Feyzoğlu'nun, avukat Tüzen'e karşı kullanılan fiziksel müdahale ve tehdit içeren sözlerde bulunduğu iddia edilmişti.

 

Bakmadan Geçme