• Haberler
  • Memur
  • Kamudaki yeni moda: Özel kalem genel müdürleri

Kamudaki yeni moda: Özel kalem genel müdürleri

Komedyen Cem Yılmaz'ın genel müdürlerle ilgili şakanın yer aldığı sahnesini hatırlayanlar bilir. Bir şeyin başına genel ifadesi gelince işler muğlaklaşıyor. Adam öyle bir şaka yaptı ki kimse genel müdür olmak istemez hale geldi. Bunu bilenler genelin başına özeli ekliyorlar. Zaten ne çıkarsa bu komedyenlerin başının altından çıkıyor. Anlayacağınız genel müdür. Yani müdürün başına genel geldiği için her işi yapar gibi bir şey.

İşte bunu bilen özel kalem müdürleri yeni bir uygulamaya imza attılar. Özel kalem genel müdürleri. Hadi hayırlı olsun. Adamların her elinde bir marifet. Hem özel hem de genel müdürler. Olmaz mı yani? Bal gibi oluyormuş. Bilenler bilmeyenlere anlatsın da özelin yanında genel olmayanlar eksiklerini tamamlasın.

Bakanlıklarda özel kalem müdürü olduysanız genel müdürlüğün yolu açıldı demektir. Doğrusu haketmiyor da değiller. Analarının sütü gibi helal.

Düşünmek bile insanı terletiyor. Yani özel kalem müdürlerinin genel müdür olarak atanmasında ciddi ve zorlu bir süreç işliyor. Anlayacağınız öyle basit bir şey değil.

Önce bakanı ikna edeceksiniz. Sonra ise daha zorlu bir süreç var. Yani meratibi silsile halinde ikna süreci başlıyor. En sonunda da Cumhurabaşkanlığını ve Cumhurbaşkanını ikna edeceksiniz. Doğrusu kolay bir süreç değil.

Gerisi mi? Hiçkimseyi ilgilendirmez. Alan razı veren razı. Bize düşen ise iyi bir yazı konusu. 

Ha bu arada 12. Kalkınma Planında liyakatle ve iyi yönetişimle ilgili birşeyler yazıyordu değil mi? Aman sen de....

Bakmadan Geçme