• Haberler
  • Memur
  • Kamu mühendislerinin sorunlarına ilişkin rapor hala yayımlanmadı

Kamu mühendislerinin sorunlarına ilişkin rapor hala yayımlanmadı

Memur-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Panel ve Çalıştayı' sonrasında Çalıştay ve Panel'in sonuç raporu 17 gün geçmesine rağmen hala yayımlanmadı.

Kamuda görev yapan mühendisler sorunlarının görmezden gelindiğini, özlük haklarının sürekli olarak geriye gittiğini ve seslerinin duyulmadığını her ortamda ifade ediyorlar ve bunda da haklılar.

Memur-Sen mühendislerin seslerini kısmen de olsa duydu ve bir çayıştayla teknik hizmetler sınıfının sorunlarını ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Ancak sonuç raporunun 17 gündür hala yayımlanmamış olması konuya verilen önemin yeterli olmadığı izlenimi oluşturmaktadır.

Nitekim 25.02.2024 tarihinde Memur-Sen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Mühendislik Meslek Kanunu ve Teknik Hizmetler Sınıfının Sorunları Panel ve Çalıştayı" sonrasında Çalıştay ve Panel'in sonucunda elde edilen bilgi, birikim ve önerilerin  raporlaştırılarak kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edilmişti.

Panel ve çalıştayda, mühendislerin ve teknik hizmetler sınıfının mali, sosyal ve özlük hakları ele alınmıştı.

Ancak 25 Şubatta gerçekleştirilen Çalıştay sonrasında hala rapor hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Biran önce raporun hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılmasını ve gündem oluşturularak mühendislerin seslerinin duyurulmasını bekliyoruz.

Bakmadan Geçme