İzmir Büyükşehir Belediyesinden VIP organizasyon

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Bir taraftan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, diğer taraftan ise Hazine ve Maliye Bakanı tasarruf tedbirleri kapsamında ‘Şatafattan kaçının. Gereksiz harcamalar yapmayın’ çağrısı yaptı. Belediyeler her ne kadar borç içerisinde yüzseler de itibardan ödün vermeye pek de niyetleri yok.

Kıtalararası uçuşlar bile business class

İzmir Büyükşehir Belediyesi iki ay içerisinde 57 milyonluk ‘Önemli gün organizasyonları’ adı altında etkinlik ihaleleri yaptı. Değişik firmaların kazandığı ihalelerde, bazı konular VIP hizmet sunulacak. Etkinlik kapsamında yurt içinden İzmir’e gelecek 85 kişinin gidiş-dönüş uçak biletlerinin Business Class olmasına karar verildi. Türkiye dışına uçacak beş kişi ile kıtalararası uçacak 3 kişinin gidiş-dönüş biletleri Business Class olacak.

Konaklamalar beş yıldız

İtibardan ödün vermeyen yerel yöneticiler, etkinlikler kapsamında İzmir’e gelecek davetlileri süit odalarda misafir edecekler. 57 milyonluk ihale kapsamında önemli etkinlikler kapsamında İzmir'e gelecek 80 kişi beş yıldızlı otel süit odalarda, 60 kişi beş yıldızlı double odalarda, 120 kişi ise beş yıldızlı otellerin single odalarında misafir edilecekler. Yiyecekleri yemek, şehir içerisindeki transferleri de hep VIP olacağına yer verildi. Öte yandan uçak yerine karayoluyla İzmir'e gelecek 15 kişi için de VIP transfer hizmeti verilecek. Aynı ihaleler kapsamında İzmir’e gelecek yüzlerce kişinin otel ve uçak biletleri de belediye tarafından karşılanacak.

Yeni bir çığır açacağız!

Geçtiğimiz hafta Manisa’da bir etkinliğe katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki günlerde yayınlayacakları tasarruf genelgesiyle çığır açacaklarını belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

"Önümüzdeki hafta yayınlayacağımız tasarruf genelgesiyle Türkiye'de yeni bir çağ, yeni bir çığır açacağız. Sonra da herkesten bu tasarrufa ve bu israfı sonlandırmaya katkı sağlamasını isteyeceğiz. Diğer partilere de örnek olmasını isteyeceğiz."

Bakmadan Geçme