İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesinden öğretim üyesi alım ilanı

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğü, akademik kadro güçlendirme amacıyla öğretim üyesi alımı için ilan yayımladı. İlana göre başvurular 20 Şubat 2024 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi 5 Mart 2024 olarak açıklandı.

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğü, akademik kadro güçlendirme amacıyla öğretim üyesi alımı için ilan Resmi Gazete'de yayımladı. İlana göre başvurular 20 Şubat 2024 tarihinde başladı ve son başvuru tarihi 5 Mart 2024 olarak belirlendi.

Üniversite, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile kendi web sitesinde yer alan Akademik Atama/Yükseltme ve Performans Ölçütleri Yönergesi'nde belirtilen kriterlere uygun adaylar arasından öğretim üyesi alacak. Adaylar, 657 sayılı Yasa'nın 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamak kaydıyla, aylık ve özlük hakları bakımından 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olacak.

İlana başvuracak adaylar, belirtilen belgeleri 20 Şubat 2024 tarihinden itibaren 15 gün içinde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörlüğü'ne şahsen teslim etmek zorundadır. Başvuruların posta ile yapılması ya da belirtilen süre içerisinde eksik belgelerle yapılması durumunda başvurular dikkate alınmayacak.

İlana ilişkin ayrıntılı bilgilere ve başvuru formlarına üniversitenin resmi web sitesinden ulaşılabilecektir. Ayrıca, ilanda açık kadrolar ve gerekli kriterler ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

Açık Kadrolar ve Gerekli Şartlar

- Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü: 2 adet Dr. Öğr. Üyesi (Yüksek lisans ve doktora yapmış olmak gerekmektedir.)
- Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü: 1 adet Dr. Öğr. Üyesi (Çeviribilim alanında doktora yapmış olmak, Yazınsal çeviri ve göstergebilim konularında çalışmalar yapmış olmak gerekmektedir.)
- Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü (İngilizce): 1 adet Dr. Öğr. Üyesi (Çeviribilim alanında doktora yapmış olmak, Çeviri göstergebilimi ve göstergelerarası çeviri konularında çalışmalar yapmış olmak gerekmektedir.)
- Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı: 1 adet Profesör (Doçentliğini Göz Hastalıkları alanından almış olmak, Oküler immünoloji ve inflamasyon konusunda deneyimli olmak gerekmektedir. Bu alanda bilimsel çalışmalar yapmış olmak gerekmektedir.)
- Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı: 1 adet Dr. Öğr. Üyesi (Tıbbi Farmakoloji alanında doktora yapmış olmak, tercihen yabancı dilde (İngilizce) ders verme kriterlerini sağlamak gerekmektedir.)
- Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı: 1 adet Dr. Öğr. Üyesi (Tıbbi patoloji alanında doktora yapmış olmak, tercihen yabancı dilde (İngilizce) ders verme kriterlerini sağlamak gerekmektedir.)
- Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü: 1 adet Dr. Öğr. Üyesi (Doktorasını Beslenme ve Diyetetik alanında yapmış olmak, yabancı dilde (İngilizce) ders verme kriterlerini sağlamak gerekmektedir.)

Başvuruda bulunacak adaylar için ilan detaylarına ve başvuru sürecine ulaşmak için https//www.yeniyuzyil.edu.tr adresi ziyaret edilebilir.

Bakmadan Geçme