• Haberler
  • Aktüel
  • İsrail, Filistinli gazetecileri tutuklayıp vahşice katlediyor

İsrail, Filistinli gazetecileri tutuklayıp vahşice katlediyor

İsrail'in Filistinli gazetecilere yönelik tutuklama ve şiddet dalgası devam ediyor. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da birçok gazeteci gözaltına alındı veya alıkonuldu.

İsrail ordusu, kadın, çocuk, hasta, gazeteci gibi ayrım yapmadan Filistin halkını hedef alıyor. Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da başlayan İsrail saldırılarının ardından tutuklanan gazeteciler hakkında Filistin Esirler Cemiyeti'nden güncel bilgiler geldi. Filistin halkına yönelik devam eden saldırılar, gözaltılar ve alıkoyma eylemleriyle birlikte İsrail'in "soykırım" politikası sürüyor. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen saldırılarda 80 gazetecinin gözaltına alındığı veya alıkonulduğu, bunlardan 49'unun hala İsrail güçleri tarafından tutulduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'nde saldırılar ve gözaltılar devam ediyor. El Halil'de Bilal Tavil ve Mahmud Fatafata isimli gazetecilerin gözaltına alındığı ve tutukluluk sürecinin "soruşturmanın tamamlanması" bahanesiyle uzatıldığı duyuruldu. İsrail güçlerinin Filistinli kadın gazetecilere yönelik tutuklama ve idari tutuklama uyguladığı bildirildi. İsrail, gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklama için çeşitli bahaneler ileri sürüyor. Basın mensuplarının gözaltında işkence, aç bırakma gibi insan hakları ihlallerine maruz kaldığı ifade edildi. Filistin Esirler Cemiyeti, uluslararası kurumları İsrail'in gazetecilere yönelik tutumuna karşı sorumluluk almaya çağırdı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda binlerce masum insan katledildi. En az 15 bin 328'i çocuk, 10 bin 171'i kadın olmak üzere 36 bin 439 Filistinli öldürüldü, 82 bin 627 kişi yaralandı. Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor. İsrail'in Filistin'deki şiddet eylemleri uluslararası kamuoyunun tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme