İŞKUR'dan günlük 719,32 lira cep harçlığı

İŞKUR, Türkiye'deki işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla işbaşı eğitim programları düzenliyor. Bu programlara katılanlara çeşitli cep harçlıkları ödeiyor. Programlara katılanlar, günlük 719,32 TL cep harçlığı alıyor.

Başvurular, Türkiye'nin her ilinde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri aracılığıyla veya İŞKUR E-Şube üzerinden yapılabiliyor.

Programa katılmak isteyen bireylerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu şartlar arasında İŞKUR'a kayıtlı olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak, emekli olmamak, son bir yıl içinde aynı işyerinde sigortalı olmamak gibi kriterler bulunuyor.

İşbaşı eğitim programları, işyerinin sektörüne ve mesleğin gerekliliklerine göre farklı sürelerde düzenleniyor. Program süresi, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay.

Geleceğin meslekleri olarak görülen alanlardaki işbaşı eğitim programları 18-29 yaş arası gençler için en fazla 9 ay sürebiliyor. 

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise program süresi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmayacak şekilde belirleniyor.

Bakmadan Geçme